Lòt në Detin e Zi/ Tahir rráh keqazi Vedatin

Urrèjtja ndaj Vedatit dhe dëshira për hákmárrje thuajse i ka errèsuar sytë Tahirit dhe Mustafasë. Ato ndihen të pafuqishëm në mbrojtjen e familjes nga ligèsia dhe kùrthet e tij. Mustafa ka lënë takim me Vedatin dhe ka arritur ta grábisë atë. Në vendin ku e ka çuar,i ka hapur edhe gròpën e várrit. Asgjë nuk duket se do mundet ta ndalë zemërimin e Mustafasë, as edhe vetë Tahiri.
Megjithatë, ardhja e Tahirit, nuk duket se do rregullojë ndonjë punë.

Vedat, me veset e tij të përhershme, fillon t’i ngácmojë të dy, duke qëndruar vetë i qetë. Mustafa dëshiron ta gjuájë me ármë dhe të shpëtojnë një herë e mirë nga ai por Tahir i lutet të mos e bëjë pasi nuk do djègë vetëm veten por të gjithë familjen. Vedat i thotë në sy Tahirit se ai kurrë nuk do arrijë ta dojë Nefesin më shumë se sa ai. Aty Tahiri fillon ta rráhë por nuk mendon ta vrásë, pasi nuk ia vlen jeta tij për të mbyllur jetën e Tahirit.Mehmet Ali Nuroglu and Ulas Tuna Astepe in Sen Anlat Karadeniz (2018)

Tahirit i kujtohen të gjitha momentet e vështira të Nefesit nga tòrtùrat e Vedatit, si dhe shenjat në trup. Dhe kështu vazhdon t’i bjerë edhe më rëndë. Acárimi Tahirit do prekë kulmin kur Vedat t’i thotë atij se pavarësisht se Tahirit shprehet për Nefesin me fjalët ‘gruaja ime’ ajo në të vërtetë nuk është bërë gruaja tij tërësisht.

Nga ana tjetër, Berrak dhe Asija ndodhen në oborrin e shtëpisë duke ngrënë fruta derisa u afrohet Sanija dhe fillon t’i kritikojë pasi ia kanë lënë asaj gjithë punët e shtëpisë. Pak minuta më vonë, pranë tyre vjen Esma, e cila pyet për Nefesin, pasi nuk i është përgjigjur në telefon. Asija i lë të dijë se ka shkuar të shohë Merxhanin dhe për më tepër, fillon ta ngácmojë mbi Alinë duke e vënë Esmanë në siklet.
Ulas Tuna Astepe and Irem Helvacioglu in Sen Anlat Karadeniz (2018)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*