Sulejmani i Madhërishëm/ Hyrremi bën një gabim të madh

Haremi zgjohet nga brítmat e vajzave në mes të natës pasi vajza e blerë nga ana e Sulltaneshës Shahuban, u ngrít dhe godíti me thíkë një nga vajzat e tjera, derisa e la pa jetë. Vajza që ajo la pa jetë, ishte e njëjta vajzë të cilën nga nérvozízmi, Hyrremi e kércénoi. Kështu, të gjithë mendojnë se fàjin e ka Hyrremi. Kjo e fundit zgjedh njërën nga vajzat për ta dénuar si autore, por vendos ta falë. Megjithatë, ajo do e dërgojë larg haremit, që të gjithë të mendojnë se është ékzékutùar.

Nga ana tjetër, Sulltaneshë Hatixheja reciton vargjet që magjistarja i tha, për të parë në ëndërr Ibrahim Pashanë e ndjérë, si dhe për të mësuar se ku ndodhet vàrri tij, të cilin e mbàjnë të fshéhtë. Sapo mbýll sytë në gjumë, Hatixheja fillon të shikojë Ibrahimin, për të cilin e ka màrrë malli aq shumë. Teksa i drejtohet vàrrit të tij në ëndërr, ajo shikon një grua të mbùluar që bën lutje pranë vàrrit të tij. Sapo bëhet gadi t’i shikojë fytyrën, atë e zgjon Shahubani nga gjumi.

Ndërkohë, në harem, gjendja e vajzave është bërë e padurueshme. Duke mos patur zgjidhje tjetër, Hyrremi kërkon sërish bòrxh. Por, kësaj rradhe, gruaja hebre nuk ka më para. Ajo i sygjeron një tjetër të huaj për t’i marrë borxhin. Bëhet fjalë për një grua nga Venediku. Ky është një rrezík shumë i madh që Hyrremi ndërmerr, pasi në atë kohë, Sulltani ndodhet në lùftë me Italianët, ndaj Hyrremi nuk duhet t’u shtrijë dorën atyre.

Megjithatë, e merr bòrxhin por kërkon të mos e marrë vesh askush këtë gjë. Pasi u shpërndàn paratë vajzave, Sulltaneshë Hyrremi zgjedh të kalojë kohë me të bijën në bahçet e sarajit të tyre. Ajo ka nevojë t’i kujtojë Mihrimahit se do vijë dita kur nuk do e ketë nënën, dhe duhet të dijë nga kush të mbrojë veten dhe vëllezërit e saj. Pavarësisht se Mihrimah nuk dyshòn kurrë se vëllai saj Mustafa mundet të urdhërojë ekzékutímín e tyre, Hyrremi i kërkon t’i premtojë se do bëjë kujdes.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*