Sulejmani i Madhërishëm/Xhihangiri i pérgjëròhet Hyrremit

Xhihangiri dhe Bejazidi shkojnë pranë babait të tyre në dhomën e tij. Bejazidi pròvon që t’i flasë mbi dashurinë dhe bésnikérinë që vëlla Mustafai ka ndaj babasë së tyre dhe vetë Peràndorisë Osmane. Por, biséda e tij ndérpritét nga vetë Sulltani. Kështu, Xhihangiri kérkon léje që të màrrë pjésë në lùftë, pasi sipas plàneve të tij dhe Bejazidit, kjo është e vétmja mënyrë që të mbròjnë vëllanë e tyre, princ Mustafanë. Pjesémarrjen në lùftë të Xhihangirit e méson edhe Hyrremi.

Ajo shkon pranë të birit dhe i shpréh shqétésimin që ndjén nëse ai do marrë pjésë në lùftë, por Xhihangiri pùrgjigjet se ajo e ka détýruar të shkojë në këtë pikë, pasi vetëm kështu do mund të mbròjë Mustafanë. Ai i pérgjérohet që të flasë sërish me Sulltanin mbi véndimin që ai do ketë për Mustafanë, sepse edhe Hyrremi e di që e gjitha është një kùrth dhe se Mustafai nuk po krýen asnjë lloj tràdhëtie. Sakaq, Sulltaneshë Fatma dhe Ahmet Pashai kalojnë kohë vetëm për vetëm, për herë të parë.

Ato kanë shumë dashuri për t’i dhénë njëri tjetrit,por pértej kësaj, Sulltaneshë Fatma shpréh màhnitjen që ka ndaj bésnikërisë së Ahmet Pashait për Pérandorinë Osmane. Ajo pyet dréjtpërdréjtë Pashanë, nëse ai do jetë krah Mustafasë për sa kohë që do jénë në lùftë, dhe Ahmet Pashai jép kònfírmímin e tij, madje shtòn, se nëse do jetë nevòja, ai do e jàpë jétën për të àrdhmen e princ Mustafasë. Ndërkohë, Myhrinisa, gruaja e Mustafasë, bën plàne të tjera me dy bésnikët e të shoqit.

Ajo i thékson se nuk mund të rrézikòjnë por ménjëherë duhet të dàlin në krýéngrítje së bashku me jéníçérët, pasi nuk mund të léjojnë të dígjet Mustafai, ndërkohë që ai ka tréguar vetëm bésnikéri ndaj babait të tij si baba dhe si Sulltan. Ndonëse janë në anë të kùndërta, ekzékùtimi i Mustafasë si íde, do mérzisë dhe frikésojë së tepérmi edhe Nurbanunë, Sulltaneshën e Selimit. Ajo nuk e pércépton dot se si një baba mùndet të jàpë véndim dhe ùrdhér për vdékjén e fëmijës së tij.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*