Sulejmani i Madhërishëm/ Sulltani shkàrkon Lutfinë nga pozícioni

Sulltan Sulejmani ka dhënë lajmin se së shpejti do përgatiten për të shkuar në lùftë, me italianët. Disa politikanë të italisë, kërkojnë takim me të por Sulltani i refùzon duke e shikuar si veprim të pahíjshëm para lùfte. Megjithatë, italianët nuk ndalen por udhëtojnë për në Manisa. Atje, kërkojnë takim me Mustafanë, i cili i pret në zyrën e tij. Këtë lajm e mëson Sulltani dhe nevríkoset shumë. Ai kërkon mendimin e Hyrremit, e cila mbron Mustafanë.

Nga ana tjetër, Rrustemi po përgatit një plan që ka të bëjë me Sulltan Sulejmanin. Ai pagùan një burrë të moshuar, i cili endet si Dervish. Mísíoni tij është t’i dalë para Sulltanit në mes të rrugës dhe ta pàràlàjmërojë për të ardhmen, në mënyrë të fríkshme, por pa përmendur emra. ‘Dervishi’ ashtu bën. Teksa Sulltani ndodhet me fëmijët e tij, Mallkoçollunë dhe disa ushtàrë, ‘Dervishi’ i del përpara dhe i thotë se kur të kthéhet nga lùfta, do gjejë shumë hùmbje në familje.

Sakaq, Lutfi Pashai del në pazar, i veshur si një person i thjeshtë. Ai dëgjon biseda mes njerëzve, të cilët e komentojnë bastísjen e mejhaneve, si një bòshllëk të Pashasë nga aspekti femrave. Duke qenë vetë i privuar, kërkon t’i ndàlojë edhe të tjerët. Ai zé ròb një grua që e ka zénë duke kryer marrédhénie në këto mejhane, dhe ajo i thotë të njëjtat fjalë si personat në treg. Ndaj, ai urdhéron që ta djégin atë me zjàrr në pjesën íntíme të trupit.

Ky tùrp dëgjohet nga Shahubani dhe e diskuton me Pashanë por ai nuk e pranon sa ka gàbuar. Duke e parë si mízor, Sulltanesha kërkon dívorcín nga ai. Në atë moment, Lytfi Pashai fillon të gòdasë Shahubanin, e cila shpëtohet nga Merxhani në kohë. E gjithë ngjàrja déshmohét nga vetë sytë e Sulltanit i cili shkàrkon dhe arréston Lytfinë. Ai ka të drejtë t’i marrë jetën por do ndàlohet pasi Shahubani ia kërkon këtë në emër të së bijës që i pérgjérohet. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*