Sulejmani i Madhërishëm/ Sulltani mëson se do të bëhet baba

Hajredin Pashai ka bashkëpunuar me Jeniçerët kùndër Rrustem Pashasë, të cilin askùsh nuk e do. Letra kércànuàse ndàj tij do lídhet me çdo gjë të cilën ai e shíkon si të dýshimtë. Këtë radhë, ai është i ftuar nga Jeniçerët, në ambientin e tyre. Rrustem Pashai mendon se do i bëhet aténtat, ndàj është dýshues për çdo gjë. Në momentin që i sérviret ushqimi, ai urdhéron dikë tjetër ta pròvojë si fillim. Ky véprim, mérret nga Jeniçerët si një oféndím shumë i madh.

I pari i tyre, Ali Aga, reàgon duke thënë se kjo tùrpësi nuk është parë asnjëherë në ambjéntet e tyre. Por Rrustem Pashai e mbàn veten shumë të paprékshëm dhe vazhdon t’i oféndojë duke e hédhur ushqimin tùtje. Mes tyre nxírren shpàtat, ndàj çéshtja shkon deri tek Sulltan Sulejmani. Ky i fùndit, dëgjon vérsionin  e Rrustemit por préferon të dëgjojë edhe Ali Agën. Ndonëse Rrustem Pashai kërkonte të zbríste nga pòzicioni Alinë, ai nuk ia del.

Nga ana tjetër, Fatma ka arritur ta dérgojë shpesh Nazeninin (Valerian) pranë Sulltanit dhe merr lajmin e mirë nga vetë ajo, se është shtatzënë. E shoqëruar nga Nazenini, Sulltaneshë Fatma shkon tek vëllai saj, Sulltan Sulejmani. Ky i fundit ndodhet së bashku me Hyrremin, kur motra tij me Nazeninin hynë në dhomë. Ato i tregojnë se Valeria është shtatzënë dhe Sulejmani gëzohet së tepërmi.

Hyrremi nuk mùnd ta besojë atë që dëgjon dhe për këtë akùzon Fahrijen duke i thënë se nuk i ka màrrë màsat si duhet. Por Fahrija është shumë e bíndur se natën që e kanë dërguar vetë Valerian, ajo ka qenë me masa mbrojtëse.  Lajmin e merr vesh shumë shpejt i gjithë pallati pasi Fatma urdhéron që të shpérndàhen llokuma e para në nder të kësaj lumturie. Sakaq, Nurbanu ka filluar të sillet si Sulltaneshë në sarajet e Manisës. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*