Sulejmani i Madhërishëm/ Sulltani mbron Hyrremin para të gjithëve

Sulltanesha Hyrrem organizoi festën në harem vetëm pasi mësoi që Sulltaneshat e tjera ishin bërë kùndër saj. Duke kaluar rastësisht, sulltanesha Hatixhe, Mahidevrani dhe Shahubani panë dhe dëgjuan muzikën që vinte nga argëtimi. Duke e u ndjérë më e ofénduar dhe më më mlléf se kurrë, sulltaneshë Hatixheja krítikon shumë Ashpër Sulltanshë Hyrremin duke téntuar ta ulë atë.

Ndonëse Hyrremi po mundohej ti fliste me të qetë, Sulltanesha Hatixhe po vazhdonte me të njëjtin ritëm. PërbAllë saj del sulltanesha Mihrima e cila i kujton asaj që duhet të ketë shumë kujdes me fjalët që përdor me një sulltaneshë si Hyrremi. Kjo e fundit gëzohet shumë nga mbrojtja e të bijës por megjithatë i kërkon asaj të mos flasë në atë mënyrë me Sulltaneshë Hatixhenë dhe e urdhéron atë të kthéhet në dhomën e saj.

Sapo Sulltaneshë Mihrima del nga haremi, ajo shikon babanë e saj dhe qàn në supin e tij. Sulltan Suljemani hyn brenda, shikon Hatixhenë e àcàruar teksa i flet tepër rénde Hyrremit, dhe ia ndàlon të folurën. Në prezencën e të gjithë Sulltaneshave dhe të gjithë haremit, ai i thotë se Hyrremi e ka orgànizuar atë festë me dijeninë dhe lejen e tij të plotë. Kjo përgjigje do lumturojë pa masë Hyrremin si dhe do shòkojë Sulltaneshë Mahidevranin, Hatixhenë dhe Shahubanin.

Sulltanshë Shahubani e ka ndjérë personalisht oféndimi që i është bërë Ibrahim Pashasë, pasi për të nuk ka qenë vetëm Pashai i sarajeve por edhe dashuria e saj e pamùndur. Ajo ka jetuar gjithë jetën duke parë personin e zemrës së saj duke dashuruar të motrën dhe duke krijuar familje me të. Sakaq, në sarajet e Sulltanit do rikthéhet Bali Bej. Ardhja e tij do rindézë vatra të vjetra në zemrën e Sullltaneshës Mihrima. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*