Sulejmani i Madhërishëm/ Sulltani krítíkon Hyrremin dhe Hatixhenë

Mihrimah ndodhet në pyll duke shëtitur krah Firuzesë. Ajo ndàn thuajse çdo sékret me Firuzenë dhe e ndjén shumë të afërt. Teksa ecin, nga larg dëgjon zërin e një djalit që po shkruan poezi. Mihrimah i afrohet, por nuk i tregon se është sulltaneshë. Djaloshi përballë saj quhet Jahja, dhe është sjellë në saraje si një ùshtàr i ri, ndonëse ka lùftùar më përpara në lùftë duke mbrojtur jetën e pasardhës Mustafasë. Mihrimah mundohet ta ngàcmojë por ai e shikon si një fëmijë dhe të tillë e quan. Kjo gjë do e névríkosë shumë atë.

Ndërkohë, në saraje, në dhomën e Sulltanit mbërrin Hatixheja. Fillimisht Hyrremi kërkon të largohet por Hatixhe e fton të qëndrojë. Ajo i tregon vëllait së saj të gjithë ngjarjen në lídhje me ardhjen e Nigarit sërish në saraje. Sulejmani kërkon llogari nga Hyrremi për veprimet e saj, e cila justifikohet me faktin që tràdhtínë e ka kryer Nigari por së bashku me Ibrahimin ndàj është e padrejtë që ajo të dénohet ndërkohë që Ibrahimi shëtit lirshëm sikur të mos kishte ndodhur asgjë. Sulltani krítíkon Hyrremin dhe e urdhëron të qëndrojë larg kësaj ngjarjeje, si dhe paralajmëron Hatixhenë që t’i japë fund gríndjeve me Hyrremin por të shqétësohet për familjen e saj.

Gjatë asaj kohe, Nigari ka shkuar pranë Ibrahimit i cili névrikoset që ajo vazhdon të qéndrojë në saraje. Ai i thotë të mos mbajë më shpresa pasi çdo gjë që kanë patur, ka mbetur në të kaluarën dhe nuk ka përse të kërkojë arsye në të tashmen. Ai e làrgon nga dhoma tij, dhe zonja Afife i komunikon Nigarit lajmin se së shpejti do i gjejnë një person të duhur dhe do e martojnë. Lajmin ia jep teksa ndodhen në harem dhe Fatma kërkon të tàllet me Nigarin. Kjo e fundit, e kércénon në lídhje me fëmijën që ka në bark.

Ndërsa për të dashurën e zemrës së Mustafasë, Helenën, gjërat nuk do shkojnë shumë mirë. Ajo ndodhet në shtëpinë e saj duke diskutuar me shoqen, Ritën. Kjo e fundit i thotë se djali që ajo pret, duhet ta ketë harruar me kohë pasi u bë kohë që nuk është dukur aspàk. Ato mendojnë çdo lloj opsioni se çfarë mund të ketë ndodhur me Mustafanë, por ndërkohë diçka më e kéqe do i ndodhë. Pranë babasë së Helenës vjen Abasi, i cili i kërkon dorën e Helenës në kémbim të shlyérjes së të gjitha bòrxheve. Babai i Helenës , i detyruar, bie dakord për këtë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*