Sulejmani i Madhërishëm/ Sulltani ínvestígon familjen e tij

Zhdukja e Sulltaneshës Hyrrem nga sarajet e Sulltanit, ka alàrmuàr të gjithë pallatin dhe të gjithë banorët, përveç Sulltaneshës Hatixhe e cila reàgon më qetë se të gjithë, ndàj dhe të afërmet e saj dýshojnë mbí të. Sulltan Sulejmani ngarkon Bali Beun me detyrën e gjetjes së Hyrremit si dhe i jep autòritetin për të marrë në pyetje edhe familjen perandorake, vetë motrat dhe djalin e tij.

Kështu, Bali Beu dërgon lajm në sarajet e Sulltaneshës Shahuban, duke u lënë të dinë se janë të thirrura në sarajet e Sulltanit për t’u ínvestíguar mbí ngjàrjen. Ato e marrin si oféndim dhe fillimisht refùzojnë të shkojnë. Ai që kundérshton mos shkuarjen e tyre është Lutfi Pashai, i cili shpreh mendimin se kështu do bíen më në sy dhe do bëhen më dýshues.

Mendimin e tij e miraton edhe pasardhës Mustafai dhe kështu të gjithë nisen për në saraje. Asnjéra nga sulltaneshat nuk e mòhon se e kanë Hyrremin si halë në sy, por megjithatë mohòjnë të kenë lídhje me zhdùkjen e saj. Shahubani sillet më e índínjuar dhe i kërkon të ketë kujdés me mënyrën si komunikon me të, por Bali Beu ka gjithë mbéshtétjen e Sulltan Sulejmanit dhe vazhdon.

Megjithatë, ai nuk arrin të nxjérrë asnjë detaj me vlerë. Nga ana tjetër, është gjetur në gjéndje të réndë personi që ka shoqëruar Sulltaneshë Hyrremin kur janë nisur për Konja. Ai dërgohet në infermieri dhe mjékohet derisa vjen në vete. Sulltani shkon menjëherë pranë tij për të mësuar ndonjë të re por e vetmja gjë që mëson është vendi ku i kanë sùlmuar. Ai shkon me të shpejtë për të kòntròlluar, dhe gjen unazën e Hyrremit në mes të pyllit. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*