Sulejmani i Madhërishëm/ Sulltani gëzon zemrën e Bejazidit

Sulltaneshë Hyrremi shkon pranë Sulejmanit, për t’i folur atij mbí Bejazidin. Ajo i shpjegon situatën me birin e tyre si dhe mendimet e tij. Por, Sulltani shprehet se ai ka gàbuar dhe nuk mùnd të kërkojë sjellje tjetër përpos gabímeve. Megjithatë, të nesërmen vepron ndryshe. Kur takohet me Bejazidin, i thotë se përveç Xhihangirit, edhe ai është shumë i lumtur që e ka pranë atë. Kjo do të thotë shumë për Bejazidin.

Sakaq, Rrustem Pashai është fríkësuar shumë. Në çdo moment, ai i shikon të tjerët si një kércénim, nga të cilët mùnd t’i vijë vdékja. Ai nuk arrin të flejë gjatë natës duke e menduar çdo moment me shumë síklet. Këtë fríkë, fillimisht e shpreh me Sulltaneshë Hyrremin por ajo i thotë se në vend të këtyre, duhet të mendojë si të fuqízohet më tepër. Ndërsa Mihrimah i thotë nënës së saj se e shikon tek sillet çudítshëm Pashain, por Hyrremi e mbùlon atë.

Dashuri të reja do lindin mes djemve të Sulltan Sulejmanit. Princ Mustafai ndodhet me vajzën e re të ardhur në saraje, me të cilën lùfton në mes të pyllit për të krahasuar gjòja fòrcat, me ínsístímin e vajzës. Ajo është shumë e aftë, por afrimitetin që po krijon me Mustafanë, e vënë re edhe të tjerët përveç atyre të dyve. Nga ana tjetër është Hurixhihani. Afeksíoni saj ndàj Bejazidit ka rënë në sy të Fatmës.

Ajo e mëson se mendjen e mashkullit mund ta kòntròllojë femra dhe i tregon se si të príshë violinën për të shkuar pranë Bejazidit me pretekstin se i duhet të gjejë një person për t’ia rregulluar. Bejazidi del së bashku me të në treg por sapo shohin Symbyl Agën, téntojnë të fshíhen dhe në atë moment, Hurixhihani i jep atij një puthje në buzë. Ndërsa Fatma po punon edhe me Valerian (Nazeninin). Ajo arrin ta dërgojë pranë Sulltanit dhe t’i mbýllë gojën Afifesë. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*