Sulejmani i Madhërishëm/ Sulltani bëhet me një tjetër vajzë

Mustafa detýrohet t’i màrrë jetën Ali Agës, me urdhérin e të atit, Sulltan Sulejmani. Pasi kryhet ajo detyrë, një tjetër jeníçer mbérrin në zyrën e princ Mustafasë. Ai i ofron pjesëmàrrjen e tij dhe të të gjithë jeníçerëve për t’i ngrítur krye Sulltan Sulejmanit dhe gjithë perandorisë Osmane, për vdékjen e padrejtë të Ali Agës. Princi i hakérréhet menjëherë jeníçerit.

Ai e refùzon dhe krítiíkon ashpër jeniçerin, i cili në të vërtetë ishte dërguar nga Sulltani, për të provuar besnikërinë dhe menimet e të birit. Nga ana tjetër, koha kalon dhe Nazeninit i vjen koha për të lindur. Të gjithë janë në prítje të gjinisë së fëmijës, veçanërisht Hyrremi. Ajo thérret një magjístare, në bazë të së cilës një fòshnje do zínte frònin, por në të vërtetë, Nazenini sjéll në jetë një vajzë.

Sulltani krítíkon të birin, Mustafanë, edhe për prézencën e Myhrinisasë në sarajet e tij, pasi kjo bíe kundér rregullave, duke qenë se ajo është një vajzë e lirë ndërsa në saraje duhet të qëndrojë vetëm haremi i princit. Nasuh Efendiu ngàrkohet me detyrën për të marrë vesh se çfarë po ndodh në secilin prej sarajeve të princave, dhe të japë informacion mbi mbàrëvàjtjen e tyre.

Por, Nasuh Efendiu nuk ka guxímin e duhur për t’i treguar të vërtetat, ndàj génjen mbí të gjithë princat. Ndërkohë, Xhihangiri ka filluar të mendojë se Hurixhihani ndjén për të. Të dy së bashku shkojnë për vizitë në sarajin e Bejazidit, ku Xhihangiri kupton se ato të dy janë në një lídhje dashurore. Pak ditë kalojnë dhe Bejazidi shkon në Stamboll fshéhurazi, pa lajmëruar Sulltanin, por ai e mëson.   

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*