Sulejmani i Madhërishëm/ Sulltaneshë Hyrremi rikthéhet në saraje

Sulltaneshë Mihrimah, duke u treguar shumë e vëméndshme ndaj detajeve, arrin të kuptojë se po lùhet një lòjë rréth saj dhe të bijës. Brenda ditës, ajo bíndet se personi që e ka tràdhtuar prej vitesh, është shérbëtorja që kùjdeset për vajzën e saj, Esmaja. Kjo e fùndit, në shqetésim të jétës së saj, véndos të flasë. Ajo trégon se është e urdhéruar nga Sulltaneshë Shahubani që prej lindjes së foshnjes. Kështu, ajo thërret hallën e saj për darkë.

E çùditur, Shahubani mendon se Mihrimahut i kanë kalùar nérvat dhe tashmë kërkon të bashkohet me hallën e saj. Por e vërteta është tërësisht ndryshe. Ajo i tregon se është në dijeni të Esmasë që i ka fùtur për spíune, dhe këtë do ia thotë menjëherë Sulltanit. Shahubani nuk e merr për bazë dhe i thotë se këtë nuk ka sesi ta vërtetojë, por Mihrimah i jep vetëm dy mundësi; të làrgohet vetë me dínjitet ose të présë Sulltanin dhe të làrgohet me détyrim pasi të gjithë t’i mësojnë punët e saj të písta.

Duke lénë Merxhan Agën me lòt në sy, Sulltaneshë Shahubani làrgohet njëherë e mirë nga sarajet e Stambollit dhe Stambolli tërësisht. Nga ana tjetër, Mahidevrani po punon fshéhurazi nga i biri për të vràrë djalin e madh të Hyrremit, pasardhës Mehmetin. Ky i fundit është tërësisht i pafàjshëm dhe paksa nàiv, ndaj plàni tyre nuk do ndéshë véshtirësi. Princ Mehmetin e gjéjnë të vdékur në shtratin e tij pasi i ngjísin sémundjen e réndë.

Vdékja e tij i alàrmon të gjithë dhe u píkëllon zemrat. Më së shumti, Sulltanesha Mihrimah ndihet në fàj që nuk arriti ta mbrojë vëllanë e saj. Megjithatë, përbétohet se do e màrrë hàkun e tij. Jo shumë kohë do kalojë dhe një lajm shumë i madh do tròndisë sarajet e Sulltan Sulejmanit. Ky i fundit po qëndron në taracën e dhomës, kur vjen làjmi se Sulltaneshë Hyrremi është gjetur dhe kthýer në sarajet e tyre.  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*