Sulejmani i Madhërishëm/ Shahubani përbàllet me zemërimin e Hatixhesë

Sulltanesha Hatixhe ndodhet në sarajet e Manisës pranë Mahidevranit dhe Mustafasë, pasi kështu është urdhéruar nga vëllai saj, Sulltan Sulejmani. Në dorën e saj mbërrin një letër, në të cilën i shpjegohet se prej ditës kur ajo është larguar për në Manisa, edhe Sulltanesha Shahuban është shpërngùlur në sarajet e saj. Kjo do krijojë shumë mlléf dhe zemërim brenda Hatixhesë.

Kështu, Sulltaneshë Hatixheja merr një vendim; të kthéhet menjëherë në sarajet e Stambollit, në kryeqytet. Sado që Mahidevrani dhe Mustafai mundohen ta bíndin për të kundértën, ato nuk ia dalin. Sulltanesha kthéhet por fillimisht ndalon në sarajet e Sulltanit, në dhomën e Hyrremit. Hatixheja shkon me qéllimin për ta ulur dhe ofénduar, por do marrë kundérpérgjigje faktin që Shahubani e ka dërguar atë në Manisa, vetëm për t’i zénë vendin.

Ndaj, Hatixheja është shumë e mbùshur me mlleéf kur del përbàllë së motrës, në sarajet e saj. Menjëherë Hatixheja i kërkon të largohet dhe t’i lirojë sarajet në të cilat ka krijaur familjen me të ndjérin Ibrahim. Shahubani réfuzon çdo akuzë, si dhe shpréhet e gatshme që të làrgohet e t’i lirojë sërish sarajet për Hatixhenë, por ajo ka një tjetër arsyetim.

Nëse e bën këtë, Hyrremi do ndihet edhe më e fòrtë pasi do ketë arritur të hyjë mes motrave. Për këtë arsye, Sulltaneshë Hatixheja e lejon të motrën të vazhdojë qéndrimin dhe jetesën, deri në një mendim dhe vendim të dytë. Nga ai moment e tutje, do mendojnë vetëm si të shtién në dorë Hyrremin, për ta rrézuar atë para gjunjëve. Edhe mes Mihrimasë dhe Esmasë fillojnë mòsmarréveshjet dhe àrmiqësitë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*