Sulejmani i Madhërishëm/ Selimi nuk ka dhémbshuri as për Xhihangirin

Përgatitjet për lùftë janë drejt mbàrimit dhe e gjithë vémendja dhe përkùshtimi përqéndrohen për në pùshtimin e rradhës. Në perandori do mbërríjë princ Selimi me Nurbanunë dhe djalin e tyre. Me të mbërrítur, Nurbanu do shkojë pranë Hyrremit. Kjo e fundit kërkon të dijë nëse djali saj ende e mbàn fjalën e dhénë mbí pijen, dhe Nurbanu génjen, duke thënë se asnjéherë më nuk i është rikthýer alkòòlit.

Ndér të tjerë, Xhihangiri është shumë i ftohtë ndàj ardhjes së Selimit, dhe këtë e vëren edhe Selimi. Xhihangiri i pohon se mendon që ai po i mérr të gjitha gjërat pa meritë. Si sarajin e Manisës, ashtu edhe drejtimin e perandorisë në këtë moment. Selimi vendos të mos e lérë me kaq dhe i kujton vëllasë së tij të sémurë që ai nuk ka màrrë pjesë në asnjé lùftë dhe nuk ka asnjë meritë në arrítjet e perandorisë, ndryshe prej tij dhe vëllezërve të tjerë.

Pas kësaj bisede, Xhihangiri shkon pranë Sulltanit për t’i kërkuar leje që të marrë pjesë në lùftë. Sulltani mérr ta refùzojë por zemra i ndàhet më dysh kur Xhihangiri i rréfen se askùsh nuk ia ka idenë se çfarë do të thotë për një princ që të jetojë vetëm mes mureve të sarajeve. Sulltani i premton se do e mendojë këtë çéshtje dhe e diskuton me Hyrremin e cila gjithashtu ka fríkë nga përkéqësimi i shëndetit të Xhihangirit në një sítuatë lùfte.

Sakaq, Bejazidi vazhdon të mbàjë shumë qëndrim ndàj Hurixhihanës që ka spiùnuar Mustafanë dhe martesën e tij. Ndërsa Mustafanë, e këshillon Mahidevrani që të spiùnojë Bejazidin por ai làrgohet menjëherë i nevríkosur duke thënë se nuk e kupton si e mendon të birin të aftë për një veprim të tillë të shémtuar. Nga ana tjetër, Sulltan Sulejmani fillon kurímin për sëmùndjen e panjohur në trup të tij, por urdhéron të mbàhet e fshéhtë.  a

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*