Sulejmani i Madhërishëm/Selimi përlòtet në vètmi

Princ Selimi, vitet e fùndit ka qenë shumë i frùstruar nga nëna e tij, të cilën e shikonte vetëm në krah të Bejazidit. Ndonëse mendimet e Selimit nuk kanë qenë gjithmonë të àshpra dhe të lìga, Nurbanu i ka péshpéritur gjithmonë në vesh, duke e nxìtur për kèq dhe duke e bèrë të ndìhej edhe më shumë i lènë pas dore. Megjithatë, ndrýshe nga Nurbanu që gèzohet dhe buzëqesh në vàrrimin e Sulltaneshës Hyrrem, princ Selimi mbýllet në dhomën e tij, duke lòtuar teksa kujton pòrositë e fùndit të Hyrremit.

Duke e përkëdhelur në fytyrë djalin e saj të çmuar, Hyrremi i ka thënë që të lùftojë shumë në jetë për të màrrë çfarë do, por, të sìgurohet se ajo që po mèrr, është méritë e tij. Sipas fjalëve të fùndit të Sulltaneshës drejt Selimit, edhe nëse ai do àrrìjë të jetë në fròn të Perandorisë që aq shumë e dëshiron, as fròni dhe as pasuria e gjithë botës nuk do i bëjë dòbi në rast se ndèrgjegjia e tij do pìkojë gjàk. Nga ana tjetër ndòdhet prìnc Bejazidi, teksa kùjton fjalët që i kanë lënë aq gjùrmë në mendje dhe shpirt.

Sulltanesha i ka pèrmendur se ndìhet mëse krenare për të dhe nuk do e ndrýshonte për àsgjë në botë atë dhe virtýtet që ai ka, por, duhet të bëjë shumë kùjdes dhe të lùftojë shumë për të qèndruar në jetë, sepse, ajo botë nuk i përkèt personave të guxìmshëm dhe të drejtë si ai, por i përket mìzorëve. Teksa trupi i Sulltaneshës nxìrret nga harèmi, Nurbanu shkon pranë Defnes dhe i thotë se sapo ka mbàruar epoka e Sulltaneshës Hyrrem,për t’i lëshuar rrugë epokès së saj, epokès së Nurbanus.

Cerèmonia mòrtale vijon dhe Sulltani vë në vend kèrkesën e fùndit të së ndjérës ndaj tij, duke e vàrrosur në obòrrin e xhamisë më të re të ndërtuar në Stamboll, si dhe më madhèshtores për nga pamja. Pas ceremonisë, Bejazidi dhe Selimi shkojnë pranë motrës së tyre, Mihrimah, e cila e ka lèshuar veten tërësisht. Ndërkohë, Symbyli dhe Fahrija mësojnë se Nurbanu ka vjèdhur unazën e preferuar të Sulltaneshës Hyrrem, duke ia màrrë nga trùpi saj i vdèkur, në dhomën ku e kanë véndosur Sulltaneshën para vàrrimit.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*