Sulejmani i Madhërishëm/ Rrustemi i prísh kúrthin Mihrimasë

Rrustem Pashai ndihet tepër i lénduar nga dívorcí që Mihrimah kërkon nga ai, edhe pse ajo i premtón që posti i tij nuk do cënóhet. Me ndérhyrjen e Sulltaneshë Hyrremit, dívórci tyre do presë deri në rikthimin nga lúftá. Por, Rrustem Pashai nuk e pranon. Ai shkon para Sulltanit dhe i thotë se dëshiron të japë dórëheqjèn. Sulltani shprehet se të dy po tregohen të nxitúar në këtë çështje, ndaj nuk e pranon dórëheqjen por i propozon të presin.

Nga ana tjetër, Selimi vazhdon t’i japë pará Demitrit, për t’i mbyllúr gojën pasi nuk dëshiron që çështja të shkojë deri tek Kadiu i Manisës. Por, Demitri vijon ta kércénójë, duke dalúr nga fjala dhe duke u kthyer në një próblem të madh për princ Selimin. Ai, i máskúar si një person i thjeshtë, shkon në shtëpinë e Demitrit, i dérdh flórinjtë përpara këmbëve, dhe pasi i vrét bashkëshorten në sytë e tij, e vrét edhe atë vetë.

Sakaq, Sulltaneshë Mihrimah ka mësuar se halla e saj, Fatma, i ka ngritúr kúrth duke e bërë të besojë se Elkas Mirza ndjen diçka për të. Shërbëtorja saj më besnike i tregón se ka mësuar se mes Fatmës dhe Elkas Mirzës është krijuar një lidhje dashurore. Mihrimah, në mendjen e saj i ngre kúrth për t’i zëné ato mát, por në vend të kësaj, shkon Rrustem Pashai, dhe u propozon që të martohen, që të mos kthehet në próblem marrëdhënia tyre.

Ndërkohë, në sarajet e Mustafasë mbërrin një lajm shumë i réndësishém. Atij i tregójnë se Sulltan Sulejmanit janë duke i ngritur një kúrth me përfúndim vrásjén e tij. Kur merr lajmin, Mustafai ndodhet në sarajet e tij dhe pa të drejtë t’i bashkohet lúftés, por vendos të dëgjojë zërin e zemrës dhe niset pa leje për në lúfté, duke shpétúar babanë e tij në momentin e fundit teksa po vrítéj pábesísht nga trádhétári në çadër. 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*