Sulejmani i Madhërishëm/ Rrustem Pashai i prísh planin Hyrremit

Pasardhës Mustafai filon të shoqërohet shpesh me zonjushë Gabriela, e cila shquhet për bukurinë e saj të rrallë. Takimet e tyre e shqétësojnë shumë Mahidevranin, por edhe Aishenë, të preferuarën e Mustafasë me të cilën ka një fëmijë. Ai është i ftuar në pallatin e saj, por gjen prezent edhe një tjetër person, ndaj sado i përgjërohet Gabriela që të qëndrojë, ai largohet duke e kuptuar jo sinqeritetin e tij.

Për Mustafanë mbërrin një tjetër lajm, kësaj rradhe në sarajet e Sulltanit. Ajaz Pashai i tregon Sulejmanit se pasardhësi i ka ndàrë para Jeniçerëve, dhe kjo e bën shumë nérvoz Sulltanin duke menduar se djali tij po i blen ushtàrët me para. Nga ana tjetër, vajza e Sulltanit, Sulltaneshë Mihrimah merr letrën-përgjigje nga ana e Mallkoçollusë. A do gjejë brenda përgjigjen që ajo do?

Sakaq, Rrustemi i bën ‘surprízë’ Sulltaneshë Hatixhesë. Ai i tregon se ku ndodhet florinjtë e shumëkërkuar nga ana e Sulltanit. Pasuria e Ibrahimit mbahet ende në sarajet ku ai jetonte. Në vend që ta padísin haptazi, ato krijojnë një tjetër plan, nga i cili vetë Sulltani do i zërë në béfasi. Megjithatë, nga gëzimi se më në fund ia dolën, Rrustem Pashai tregohet i pakujdesshëm dhe i lë Nigarit të kuptojë diçka.

Kjo e fundit, menjëherë shkon pranë Shahubanit dhe Hatixhesë. Shahubani i kërkon të motrës që t’i largojnë menjëherë florinjtë përndryshe do digjen të dyja, por Hatixhe nuk pranon. Së bashku me ndihmën e pastër të Bali Beut, ato krijojnë plan. Në të vërtetë, Sulltan Sulejmani i zé ato prítë por justifikohen në kohë duke e shpjeguar shumë qartë situatën. Sërish Hyrremi nuk ia del.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*