Sulejmani i Madhërishëm/ Princ Sulejmani sémuret rénde

Në sarajet e Manisës, Fatma i është gëzuar shumë ikjes së Helenës aq sa ka filluar të neglízhojë kùjdesin ndà të birit. Ndonëse Sulltaneshë Mahidevrani mundohet ti kujtojë asaj se detyra kryesore është ti qëndrojë mbí kokë Sulejmanit të vogël, ajo sërish vepron sipas kokës së saj. Sulltaneshë Mahidevrani shkon të takojë nipin e saj dhe vëren që po dígjet i tëri nga temperatura.

Ajo thérret Fatmën menjëherë por kjo e fundit shprehet se ka qenë pranë tij para pak minutash dhe nuk ka vene re asnjë shénjë. Përveç Fatmës, Sulltaneshë Mahidevrani thérret edhe mjékët për ta kòntròlluar Sulejmanin e vogël. Ato i japin ilàçe të ndryshme të cilat e qétësojnë për momentin, por më kòt. Me shumë kéqardhje mjékët lajmërojnë familjen perandorake se djali vùan nga màlària.

Nga ana tjetër, në sarajet e Sulltan Sulejmanit, askùsh nuk është në dijeni të asaj se çfarë po ndodh në sarajet e tjera ku ndodhet Mustafai. Sulltan Sulejmani, ka ende për të diskutuar me Ibrahim Pashain çështjen e fàjësimit që ky i fundit i bëri Sulltaneshë Hyrremit një ditë më parë. Ai i kujton Pashasë se askùsh nuk mund të fàjësojë një sulltaneshë me akùza aq të rEnda, pa pasur fàkte në dorë.

Sulltaneshë Mahidevrani me Jahjanë, janë mùnduar ta mbàjnë të fshéhtën e dashurisë mes tij dhe të bijës së Sulltaneshë Hyrremit, Mihrimasë. Teksa Sulltaneshë Mahidevrani dhe Jahjaja bisedojnë në fshéhtësi, Princ Mustafai i zé ato dhe kërkon një shpjégim. Kështu, Sulltaneshë Mahidevrani mbetet e detýruar ti tregojë të birit se si qendron e vërteta. Si do reàgojë ai?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*