Sulejmani i Madhërishëm/ Nigar i zbulon sekretin Hyrremit

Pas gjithë stùhisë dhe démit të madh që ka shkàktuar grùshti shtetit i cili u nis nga Mustafa aga, Ibrahim pashai bashkohet me dashurinë e tij, sulltaneshën Hatixhe. Kjo e fundit, pasi i shprehet se sa shumë i ka munguar, i thotë se ka një lajm të hidhùr për të. Kështu, ajo i shpjegon se si e humbi fëmijën e tyre. Ibrahimi do mérzitet shumë, por kur shikon trishtìmin në fytyrën e Hatixhesë, ai e mbledh veten për t’iu bërë fòrcë asaj.

Dashuria gjithashtu po fluturon edhe mes sulltaneshës Hyrrem dhe sulltan Sulejmanit. Ky i fundit, arriti ta kuptojë sa shumë e mërziti Hyrremin vdékja e zogjve të vegjël, dhe sidomos edhe grùshti shtetit që kaluan. Ndaj, ai vendos ta gëzojë duke i dhuruar asaj një çift të ri zogjësh. Kjo do e gëzojë shumë sulltaneshën Hyrrem, e cila do jepet edhe më shumë pas tij, duke e admiruar çdo ditë e më tepër për zemrën e madhe që ai ka.Image result for yuzyil 19

Sakaq, sulltaneshë Mahidevrani nuk është ndikuar aspak nga fakti që sulltanesha Hyrrem ka mbrojtur Mustafanë me mish e shpirt, njëlloj sikur djalin e saj. Ajo mban ende unazën e saj. Duke mos qenë e bindur se si duhet të veprojë, ajo thërret mjeshtren Nigar. Kjo e fundit shkon menjëherë në dhomën e saj, dhe urdhërohet t’i japë unazën Hyrremit, duke mos i treguar se ku e ka marrë realisht. Si do të veprojë Nigari?

Por sulltanesha Hyrrem nuk është shumë e qetë. Ajo mendon se si do vejë halli për Leon, dhe i druhet vendimit me heqje koke nëse dikush e merr vesh lidhjen mes tyre. Ajo vendos që t’i dërgojë atij një letër duke i thënë si duhet vepruar dhe se tashmë ka ardhur koha të kthehet. Letrën do ia dërgojë ndërmjet Nigarit. Duket se kjo e fundit do dyshojë.Image result for yuzyil 19 bolum

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*