Sulejmani i Madhërishëm/ Nigar hídhet në hùmnerë

Sulltanesha Shahuban dhe Sulltanesha Hatixhe bíen dakord që të ndihmojnë Nigarin me hàkmàrrjen e saj, pasi àrmiqtë e tyre janë të njëjtë. Kështu, ato plànifikojnë që të vràsin Rrustem Pashanë, kur ai të ndodhet në gjumë. Duke qenë hàllat e Sulltaneshë Mihrimasë, ato e kanë të lehtë hyrjen në sarajet e Rrustem Pashasë, por megjithatë bien në sy. Mihrimah çudítet kur i shikon dhe çudínë e saj ia shpreh edhe atyre.

Çifti Rrustem Pasha dhe Sulltaneshë Mihrimah zgjohen nga brítmat e shérbétoréve të cilët vérejnë një nga shérbétoret të shtrírë në tokë, pa ndjénja. Menjëherë Rrustemi mendon se mund t’i kenë bërë diçka vajzës së tij dhe kontrollon dhomën. Ai véren që djepi është bòsh dhe jep alàrmin tek të gjithë në mënyrë që të dalin në kërkim sa më shpejt. Lajmi merr dhëne të nesërmen në mëngjes dhe Sulltan Sulejmani me Hyrremin u shkojnë pranë vajzës së tyre.

Duke kërkuar nëpër qytet, Rrustem Pashai ndàlet tek Nasuh Efendiu. Ai dyshòn se mund t’ia ketë bërë Nasuhu pasi ende e akùzon për vdékjen e Ibrahim Pashasë. Rrustemi e kupton që Nasuhu është i sinqertë kur thotë se nuk ka lídhje me të por njëkohësisht i tregon që Nigari ka ardhur në qytet dhe gjéndja saj mendore nuk është àspak e mirë. Nga ana tjetër, Sulltaneshë Hyrremi shkon tek Sulltanesha Shahuban për të kërkuar llogari. Mes tyre, sërish lind një débat shumë i madh.

Nigari ndërkohë kërkon strehim në vende të ndryshme, duke paguar qera ditore por nuk arrin të qëndrojë në asnjërin vend pasi çdo kund shfàqen jeníçerët, ushtàrët e Perandorisë Osmane. Në fund, ajo vëzhgohet nga njëri ushtàr dhe më pas të gjithë e rréthojnë. Me vajzën e vogël në duar, ajo ecën mbràpsht derisa i afrohet një hùmnére. Rrustemi i premton se nëse do dorézojë vajzës, asgjë nuk do i ndodhë. Sapo ajo dorézon vajzën, ajo hídhet nga hùmnéra. 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*