Sulejmani i Madhërishëm/ Nazllë vrét veten për fàj të Hyrremit

Sulltaneshë Hyrremi arrin të vendosë një letër fàlse, me ndihmën e shérbétores së saj bésnike, Nazllësë. Letrën e lë në sirtarin e dhomës së Hatixhesë, duke préténduar se është shkruar vite më parë, nga ana e Sulltaneshës Shahuban, për të ndjérin Ibrahim Pasha. Hatixheja lexon letrën dhe menjëherë kërkon shpjégim nga e motra. Kjo e fundit e mòhon plotësisht dhe i kujton se këto janë punët e Hyrremit, por Hatixhe nuk beson.

Sulltaneshë Hatixheja i jep një javë kohë Shahubanit për tu larguar nga sarajet e saj. Ajo shpréhet se gjithmonë e ka ndjérë xhélozinë e të motrës për faktin që është martuar me atë që donte, dhe jo me qéllime politike. Megjithatë, për sa kohë që Shahubani do qéndrojë në sarajet e saj, Hatixhe sistemohet në sarajet e Sulltanit. Mihrimah i shkon për vizitë dhe i kërkon falje nëse ndonjëherë e ka mérzitur apo i ka treguar mùngesë respekti.

Sakaq, Fahrija vazhdon të jetë nën shérbimin e Shahubanit dhe Merxhan Agës, ndonëse ka filluar të ketë lékundje pasi nuk e mendon dhe nuk e shikon Sulltaneshë Hyrremin ashtu siç ia kanë pérshkruar. Mes Shahubanit dhe Hyrremit do ketë një tjetër débat, ku Shahubani i kujton Hyrremit se ka qenë dhe do jetë gjithmonë një skllàve, pasi Sulltaneshë bëhesh me gjàk dhe jo me fjalë.

Ndërkohë, është kuptuar që letrën në sirtarin e Sulltaneshë Hatixhesë e ka lënë Nazllëja. Ndàj, kanë krijuar një plan të miréfilltë, duke e bërë atë të flasë. Para Merxhan Agës, Shahubanit dhe Hatixhesë Nazllëja déshmon se me urdhér të Hyrremit e ka lënë atë letër fàlse vetë në sirtar. Atë e dërgojnë sërish në bùrg dhe kur shkojnë ta shikojnë, e gjejnë të vdékur. Para syve të Hyrremit dhe Hatixhesë, ajo shtríhet pa jetë. Sërish, SulltaneshëHatixheja i thekson Hyrremit se ka hyrë në gjàkun e një personi të pafàjshëm, vetëm për qéllimet e saj dashàkeqése.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*