Sulejmani i Madhërishëm /Nasuh Efendiu ngàrkohet me mísion sékret

Sulltaneshë Fatma, edhe pse térésisht kundér vullnet të saj të lirë, u martua sërish me bashkëshortin që më parë kishte divòrcuar. Për të mos príshur marrédhéniet me vëllain e saj, ajo pranoi martesën, por thùri me detaje planin për vràsjen e tij, brenda natës, pa e préku Fatmën me dorë àspak. Kështu, ai u hélmua me një hélm i cili nuk lë të kuptohet nga se ka vdékur. Të gjithë ngushéllojnë Fatmën teksa ajo brenda vetes vallézon.

E vërteta dihet mes saj dhe Sulltaneshës Hyrrem, të cilat flasin me njëra-tjetrën pa doràshka. Megjithatë, duke e ditur se Hyrremi mùnd të veprojë ndonjë gjë në lídhje me Nazeninin, nga fríka se ajo mùnd të sjellë në jetë një tjetër princ për perandorinë Osmane. Për këtë arsye, Sulltaneshë Fatma vendos që ta màrrë Nazeninin në dhomën e saj personale, derisa t’i vijë dita që të lindë.

Sakaq, Xhihangiri mérr leje nga prindërit e tij që së bashku me Hurixhihanin të shkojnë për vizitë në sanxhakun e Bejazidit. Askùsh nuk është në dijeni të dashurisë së sapolindur mes Bejazidit dhe Hurixhihanit. Edhe vetë Xhihangiri, kishte shpresuar se mes tij dhe saj mùnd të ketë diçka, por e kupton të vërtetën kur mbérrijnë tek Bejazidi, dhe léndohet aq shumë në shpirt saqë nuk del fàre nga dhoma tij.

Nga ana tjetër, Sulltan Sulejmani ngàrkon me detyrë Nasuh Efendiun, që të ndjékë fshéhurazi të gjithë pasàrdhësit nëpër sanxhaqe, se çfarë bëjnë dhe si e zbàtojnë detyrën që kanë. Ndërkohë, në sanxhakun e Selimit, Dilshah vrét qenin e Nurbanusë, dhe kjo e fundit ankòhet tek Selimi. Ajo i shprehet se ka shumë fríkë se mund t’i bëjë dém edhe asaj vetë, ndàj kërkon të dalë në dhomë veçmas.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*