Sulejmani i Madhërishëm/ Mustafai merr hàkun e Mehmetit

Firuzeja qëndron përbàllë Sulltan Sulejmanit dhe me lòt në sy betòhet se sido që qendron e vërteta, dashuria e saj ndàj e tij është më e vërtetë se asgjë tjetër. Ajo i tregon të gjithë ngjarjen e familjes së saj, prejardhjen mbretërore dhe pròblemet që filluan mes babait dhe xhaxhait të saj për shkàk të frònit. Sipas versionit të Firuzesë, familja e saj ndodhej në anije kur ndodhi një shpérthIm i pàprítur ku disa vdíqen e disa të tjerë hùmbën.

Sulltaneshë Mahidevrani ndihet e pafùqIshme para ndjénjave e të birit për një dashuri tepër të véshtírë, thuajse të pAmùndur mes tij dhe një vajze të lirë. Ajo shikon që sado i flet pasàrdhës Mustafasë, mendja dhe zemra e tij i mbésin tek Helena. Ndàj ajo i dërgon një letër të fshéhtë Ibrahim Pashasë ndérmjét ushtàrit Jahja. Në letër, Mahidevrani i drejtohet Pashait për ndihmë duke i kërkuar të parAndAlojë tràgjendinë ku Mustafai i del kùndér Sulejmanit.

Përveç pròblemit të kuròrëzimit që Mustafasë i duhet të bëjë me Helenën, ai është edhe në ndjékje të hàkmàrrjes ndaj personit që tentoi ta vríste por si rrjédhojë plàgosi Mehmetin. Që prej asaj dite, tregtar Abasi ishte làrguar nga vendet e tij të përhérshme duke u munduar të gjejë strehë nga drejtësia e Mustafasë i cili do i màrrë jetën. Pasàrdhësi arrin ta gjejë Abasin, t’i présë kokën dhe t’ia dërgojë në një tràstë babait të tij, Sùlltan Sulejmanit.

Sulltani merr ‘dhuratën’ nga i biri bashkangjitur me një letër në të cilën shpjegohet se si u çùa në vend drejtësia për vëllain e tij, Mehmetin. Pas letrës, Sulltanit i duhet të marrë një vendim lídhur me Firuzenë. Qëndrimi me të për disa vite ka bërë edhe ai të ketë relativisht ndjénja për të. Për çudinë e Hyrremit, Sulltani fillimisht do vazhdojë të lejojë qëndrimin e Firuzesë në saraje, por për sa kohë do zgjasë kjo? 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*