Sulejmani i Madhërishëm/ Mustafai dhe Bejazidi bëhen së bashku

Dashuria e pastër që ka lindur mes princ Bejazidit dhe Sulltaneshës Hurixhihan, është e ndàluar, bazuar në rregulloren e perandorisë Osmane. Kështu, vetë prindërit e tij i vihen kùndër, ku mes tyre, Sulltani i jep urdhér që ajo të dérgohet pranë Sulltaneshës Behram, tezes së saj. Por Bejazidi nuk e pranon këtë. Ai flet me të vëllanë,  princ Mustafanë, të cilit i kérkon ta stréhojë Hurixhihanin në sarajet e tij.

Sakaq, koha kalon për të gjithë dhe Nurbanu bën çdo perpjékje që ta mbàjë princ Selimin nën kòntroll dhe vètëm për vete. Ajo nuk tòleron asnjë femër që éndet rròtull tij dhe për këtë, punon çdo minutë. Por, i vjen koha të líndë. Me shumë véshtirësi dhe me lùtjet e vajzave të tjera që ùrojnë të jetë vajzë fòshnja e lindur, ajo në fakt sjell në jetë një djalë. Princi gëzohet shumë për lindjen e të birit.

Për këtë, i òfron Nurbanusë mùndësinë që ajo të kerkojë çfarëdo nga ai, dhe Nurbanu kerkon që të mos egzístojë asnjë femër tjetër, por princ Selimi e mérr këtë si shàka. Ashtu si Selimi para pak muajsh, edhe princ Mustafai merr làjmin e bukur se do të bëhet baba. Bashkëshortja tij e fshéhtë, Myhrinisa, i tregon princ Mustafasë se po prét një fëmijë nga ai.

Nga ana tjetër, Sulltaneshë Fatma ka arrítur që të plánifikojë detajísht plánin  e saj, që Sulltan Sulejmani ta shohë me sytë e tij se Hyrremi e ka génjýer për një kohë të gjatë, pási vétëm kështu do bíndej dhe nuk do e línte Hyrremin pa e páguar këtë të fshéhtë. Kështu, teksa ajo ndodhej brenda në dhomë duke pérgjùar, kryén dhe dél që aty, duke u përbállur në mënyrë shòkimi me Sulltan Sulejmanin.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*