Sulejmani i Madhërishëm/Mihrimah ríkthehet në Stamboll me misiòn të kryer

Sulltaneshë Mihrimah tashmë është e tëra nën ndíkimin e nënës së saj, Sulltaneshë Hyrremi, edhe pse kjo e fùndit nuk e ka infòrmuar tòtalisht se ku do kònkludojnë misiònet që ato do zhvillojnë së bashku. Sipas asaj që ka kuptuar Sulltanesha Mihrimah, kùrthet ndaj princ Mustafasë, vëllasë së saj, thjesht do e ndàlojnë atë nga marrja e pushtetit dhe frònit.

Kështu, duke kërkuar léje tek babai i saj, Sulltan Sulejmani, Sulltanesha Mihrimah niset për rrugë, për në Amasja, atje ku ndodhet princ Mustafai. Përveç vëllasë së saj, askush tjetër nùk gëzohet që Sulltanesha po vjen. Madje, fríkësòhen dhe çùditen, duke pritur gjémën që do lërë nga pas. Mihrimah vjen, kërkon shumë fàlje nga Mustafai, i cili e mirëpret më së miri dhe i besòn tòtalisht fjalëve të saj.

Mihrimah arrin të kthehet në sarajet e Stambollit, me letrën e vùlosur me vùlën e Mustafasë. Letra është hartuar dhe formuluar nga Rrustem Pashai dhe Hyrremi, gjòja se Mustafai po bashkëpunon me Tahmaspin, i cili po u sùlmon tokat e familjes së perandorisë. Sakaq, një shëtitje në bàhçet e saràjeve, do prekë Sulltanin pasi ai shikon pemën e tij të preferuar, të mbùluar në milingona.

Ai ndalòn që milingonat të vríten, duke kërkùar më parë mendim nga Shehu i tij. Sipas Sulltanit, as një kàfshe, shpendi apo insekti, nuk mund t’i mérret shpirti që ia ka dhënë Zoti, vetëm në rast se ka një arsye të fòrtë për këtë. Ndërkohë, Rrustem Pashai ndodhet në përgatitje lùfte me jeniçerët. Ato i ànkòhen për mùngesë ushqimi dhe uji, si dhe dòbësim fiziku e rënie fuqie, por Rrustemi ua ndàlon që të ànkohen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*