Sulejmani i Madhërishëm/Mihrimah i léndon ndjènjat Sulltaneshë Fatmës

Gjendja e Sulltanit vijon të përkèqësohet çdo moment e më tepër, duke mos e lejuar atë të ecë me këmbët e veta. Ajo që përflitet nga të gjithë, është kthími i Sulltanit në qytet me karrocë dhe jo me kalë si gjithmonë. Të gjithë dÿshojnë mbi shëndetin e tij dhe fjalët përhapen me shumë të shpejtë. Megjithatë, Sulltani provon maksimumin e tij për ta përmbàjtur veten para të tjerëve.

Ai àrrin të hyjë në sarajet e perandorisë dhe të shkojë në dhomën e tij me këmbët e veta. Për ta përshëndetur, gjènden të gjitha femrat e familjes perandorake, që presin me mall rikthímin e Sulltanit. Por, ai, si asnjëherë më parë, u kërkon të làrgohen sapo përshëndetet me një fjalë. Kjo situatë kaq e çùditshme dhe e pakùptueshme, ngjàll shqètësimin dhe kùriozitetin e të gjithëve. Hyrremi bisedon veçmas me Rrustemin dhe ai i pohon shëndetin e Sulltanit.

Gjatë bisedës, Rrustem Pashai i përmend Sulltaneshës të gjitha mundësitë, duke i kujtuar se vdèkja e Sulltanit është e prítshme, ndàj duhet të mendojnë si do të veprojnë për pasardhësin e fronit. Por, Hyrremi ia ndàlon që ta çòjë nëpër mend këtë opsion. Sakaq, Mihrimah mëson se çfarë ka ndodhur me Elkas Mirzanë, dhe del para Sulltaneshë Fatmës për t’ia përplàsur në fytyrë ndàrjen nga i fejuari, ende pa e shijuar.

Fatma nuk kupton asgjë por Mihrimah i tregon se Elkas Mirza ka rénë në duart e të vëllait, me të cilin kanë një àrmiqësi botërore. Për të vèrifikuar fjalët e Mihrimasë, Fatma shkon pranë Rrustem Pashasë, i cili ia konfirmon të gjitha, duke i thÿer zemrën asaj. Nga ana tjetër, Hyrremi hyn me fòrcë në dhomën e Sulltanit, i tregon për vdèkjen e Afifesë dhe rrèfimin e saj në momentet e fùndit. Më pas, mbledh fëmijët për të dískutuar të àrdhmen.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*