Sulejmani i Madhërishëm/ Mihrimah heq dorë nga divorci me Rrustemin

Reisi takohet me Atmaxhanë. Ai kupton që ky i fundit, nuk i ka çùar në vend urdhérat e kërkuar,  edhe pse sërish është në mbròjtje të Mustafasë. Megjithatë, Reisi kërkon që personat që janë në shërbim të tij, të jenë gjithmonë nën urdhérat që ai jep. Por Atmaxha nuk pranon, dhe rrugët e tyre ndàhen, edhe pse të dy janë në shërbim të mbrojtjes së Mustafasë dhe mùndësimit të dërgimit të tij në fròn.

Ndërkohë, gjéndja shëndetësore e Sulltan Sulejmanit vetëm sa vjen e réndohet më tepér. Të gjithë i qéndrojnë në krye, pa e lénë të vetém për asnjë minutë. Për pak minuta, Sulltani përmendet dhe hap sytë e tij. Rréth e qark shikon në mënyrë të tùrbullt fëmijët dhe Hyrremin, por me buzët e tij përmend Mustafanë disa herë dhe më pas mbyll sytë sërish. Të gjithë e dëgjojnë Sulltanin, por kjo gjë do bëhet shkàk për débate të tjera.

Xhihangiri dhe Bejazidi janë të idesë që duhet lajméruar menjéherë vëlla Mustafai, por Selimi u bëhet péngesë. Ai thotë se nuk duhet të mérrén për bazë fjalët që babai tyre ka thénë, përderisa është në atë gjéndje. Por, një letër do dërgohet pranë sarajeve të Mustafasë. Ai mëson gjéndjen e babait të tij, por të gjithë dyshòjnë se ky mund të jetë një kùrth. Në të vërtetë, një kùrth është duke u përgatitur për Mustafanë, por nuk do ia dalin ta realízojnë.

Sakaq, jeniçerët fillojnë të shqétësohen nga mùngesa e Sulltanit. Ata dyshòjnë se ai ka vdékur dhe nuk e tregojnë énde. Nga ana tjetër, Rrustem Pashai shkon pranë Mihrimasë. Ajo është ende e idesë për t’u divòrcùar, por Rrustemi ka një pakt për të. Pasi i tregon që Hyrremi ka vendosur të jetë Selimi në fròn, ai i ofron mundësinë që së bashku të punojnë për daljen e Bejazidit në fròn, nëse ajo do héqë dorë nga divòrci. Dhe Mihrimah pranon. 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*