Sulejmani i Madhërishëm/ Lutfi Pashai dhùnon Sulltaneshën Shahuban

Drejtimi i perandorisë Osmane, kërkon që në krye të ketë një person me eksperíencë të madhe dhe shumë të fuqíshme. Për këtë arsye, dërgohen djemtë në sanxhaqe për të mësuar drejtimin para se të vijnë në pùshtet. Manisa është sanxhaku më i rëndësishëm dhe kushdo që drejton Manisën, është i prírur të jetë Sulltan i ardhshëm. Ndàj, Hyrremi dhe Rrustemi thùrin plane për ta larguar Mustafanë nga Manisa, për t’i liruar vendin djemve të Hyrremit.

Sulltan Sulejmani kthén mbràpsht disa politikanë të huaj të cilët duan të kenë marréveshje me Perandorinë Osmane. Këto politikanë, udhëtojnë për në Manisa për t’u mùnduar të bíndin Mustafanë. Ky i fundit i prét në zyrën e tij, edhe pse nuk bíe dakord me marréveshjen që ato kanë. Ky takim do prítet në mënyrë shumë të réndë nga Sulltani, në veshët e të cilit péshpérit gjithmonë Hyrremi, edhe për këtë çështje.

Sakaq, Sulejmani ndodhet me disa prej ushtàrëve dhe të besuarve të tij, duke ecur në pyll. Rrugën e tyre e prét një Dervish. Ai i thotë se së shpejti do ketë shumë dérdhje gjàku, nga vetë gjàku tij dhe se do hùmbasë shumë prej të dashurve, për shkàk të disa të tjerëve, të cilët i duken pozitivë atij por në të vërtetë nuk janë. Po atë natë, Sulltani shikon në ëndërr Mustafanë, të ulur në fron dhe me shpàtën e lýer me gjàk.

Nga ana tjetër, marrédhénia martesore mes Sulltaneshës Shahuban dhe Lutfi Pashasë, vetëm sa degràdon çdo herë e më tepër. Pashai bën një tjetër gàbim, që sërish lídhet me femra. Sulltanesha Shahuban menjëherë i kërkon dívorcín atë por Pashai hùmbet torùan dhe fillon ta gòdasë atë derisa mes tyre ndërhýn Merxhani. Këtë skénë e mëson edhe Sulltan Sulejmani. Çfarë dénimi do ketë ai për dhëndrin e tij?  

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*