Sulejmani i Madhërishëm/ Ibrahimi ‘thùmbon’ pasardhës Mehmetin

Nigari, me paratë e vjédhura nga Rrustem Agai arrin të gjejnë personat të cilët do e transportojnë atë dhe të bijën në një vend të largët nga Stambolli. Me shumë véshtirësi, ajo e kalon natën në një vend të fshéhtë pasi ndíqej nga të gjithë rojtarët e Ibrahim Pashasë. Nigari me të bijën arrijnë të fUten në anije dhe sapo bëhen gati për tu nisur, një person hyn në vendin ku ndodhen ato. Ai është Ibrahim Pashai. Për të dénuar Nigarin me këtë që ka bërë ai vendos që t’ia ndàlojë asaj takimet me të bijën.

Sado që Nigari i pérgjérohet ai sërish nuk e ndryshon vendimin e tij. Për më tepër, arràtisja e Nigarit bën që Rrustem Aga ti kërkojë dívorcín nga ajo por këtë gjë e ndalon Sulltaneshë Hatixheja. Kjo e fundit jo vetëm e ndàlon që të dívorcòhet por e kércénon duke e thënë se nëse vepron ndrysh, do përbàllet me pàsoja të rénda. Ibrahim Pashai dhe Sulltaneshë Hatixheja diskutojnë si mùnd ta mpòshtin Hyrremin ose ta ndàlojnë rrugën e fríkshme që ka màrrë. 

Sipas Sulltaneshë Hatixhesë kjo mùnd të arrihet vetëm duke dërguar Mehmetin në Sanxhak, pasi rregullat kërkojnë që së bashku me pasardhësin kërkohet që të làrgohet edhe nëna e tij. Të nesërmen, Sulltaneshë Hatixheja takon Hyrremin dhe i thotë se së shpejti do shpëtojë nga ajo. Sulltaneshë Hyrremi përgjigjet se e vetmja mënyrë për ta larguar atë nga Sarajet është për të vràrë Sulltan Sulejmanin sepse nuk ka jetë pa të.  Ftohtësinë mes Sulltaneshë Hyrremit dhe Mihrimasë e vëren edhe Sulltan Sulejmani.

Ai thërret vajzën e tij në dhomë për ta pyetur se çfarë ka ngjarë, por Mihrimaja nuk tregon asgjë. Po atë ditë, Ibrahim Pashai del në shëtitje me anije me Sulltan Sulejmanin dhe pasardhës Mehmetin. Në një moment Ibrahimi dhe Mehmeti mbesin vetëm, dhe ky i fundit thotë se në moshën e Mehmetit, Sulltan Sulejmani ka dalur në Sanxhak pasi i ati ka pasur besim tek ai. Kjo do e nxísë Mehmetin edhe më fòrt për të insístuar gjatë gjithë kohës për të dalë edhe ai në Sanxhak. Çfarë përgjigje do të marrë ai nga Sulltan Sulejmani?  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*