Sulejmani i Madhërishëm/ Hyrremi vrét një personi të pafajshëm

I gjithë haàrémi bie në gjumë të thellë, si pasojë e ilàçit që Hyrremi ka hédhur brenda ëmbëlsirave që ka shpërndàrë. Plani i saj është që të heqë të gjithë péngésat, për të shpëtuar njëherë e mirë nga Nadia. Ashtu ndodh dhe Symbyli me Gylshahun kàpin Nadian, dhe pasi e vàrin, e bëjnë të duket si vetëvràsje. Hàremi ngríhet me të bértíturat e vajzave që shohin Nadian të vdékur sapo hapin sytë. Hatixheja shkon menjëherë për të fajésuar Hyrremin, por kjo e fundit híqet si e padítur. Mahidevrani ankòhet tek Mustafai, i cili réfuzon të japë dénim pa prova.

Ndërkohë, në përgatitjet për lùftë që Sulltani po bën, ndodh një tjetër ngjàrje. Një nga rojet e tij vjen për të sjellë një letër, si dhe gojarisht të japë lajmin se Ibrahim Pashai e ka quajtur veten ‘Sulltan’ para àrmiqve. Sulejmani nevríkoset shumë me rojen, duke e pyetur se ku e gjen guxímin të padisë Vezirin e Lartë, që vjen menjëherë pas postit të Sulltanit. Ai e largon duke urdhëruar t’ia heqín nga sytë, por në mendjen e tij mbetet deklarata e guximshme e Ibrahimit dhe kërkon të dijë shkàkun.

Sulltaneshë Hatixheja hùmbet torùan nga ajo që Hyrremi ka bërë, dhe menjëherë urdhëron t’i dërgohet letër vëllasë së saj, Sulltan Sulejmanit, dhe t’i shpjegohet e gjithë situata. Letra mbërrin më parë në dorën e Rrustem Agës, i cili e lexon dhe e djég. Por Hyrremi nuk e lë me kaq lùftën e saj me Hatixhenë. Teksa të gjithë ndodhen në harem duke ngrënë e pírë, Hyrremi kalon mes përmes me një grua të mbùluar kokë e këmbë. Kjo térhéq së pari vëmendjen e Hatixhesë, e cila pyet se kush është, dhe poshtë shamisë së fytyrës, del Nigari.

Nga ana tjetër, në lùftë, Sulltani me Ibrahimi bashkohen në të njëjtin vend. Sipas ngjarjeve të fundit, dëshmive dhe këmbëngùljes së Ibrahimit, Sulltan Sulejmani jep ùrdhrin e ekzékutímít të Iskender Çelebisë. Deri në momentin e fundit, Iskenderi vetëmbrohet duke thënë se të gjitha janë shpífje. Gjatë natës, ai i shfaqet në ëndërr Sulltanit, duke u shprehur se do e ketë të réndë të jetojë me jetën e një të pàfàjshmi në ndérgjégje. Sulltani zgjohet duke i zíer gjàku, dhe fàjëson veten se si i ka hyrë në hàk pàdrejtësísht. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*