Sulejmani i Madhërishëm/Hyrremi tashmë e ka hùmbur lùftën

Çfarë do të ndodhë me foshnjën e sapolindur të Nigarit? Mustafa vazhdon të takohet rastësisht me vajzën që i ka vjédhur zemrën atij. Afife organizon një festë për sulltanin. Kush do të jetë kònkubina e përzgjedhur e sulltan Sulejmanit? Nigari i pérgjérohet sulltaneshë Hatixhesë për foshnjen e saj.

Hatixheja përgjigjet prérazi se foshnja ka lindur i vdékur ndaj nuk ka se çfarë të kërkojë, por instíkti i Nigarit si nënë, e bën që të mos e besojë. Ajo kërkon që të paktën ta prékë njëherë e t’i ndjejë aromën, por asgjë nuk ka dobi. Hatixheja largohet dhe lë Nigarin në gjendje të déshpéruar. Sakaq, në saraje ka filluar lùfta mëse e qartë edhe midis Afifesë dhe Hyrremit, ndonëse kjo e fùndit i shtríu dorën e paqes.

Afifeja përgatit vajzat për në argëtim tek Sulltani, por ky i fùndit ka një kërkesë të veçantë për Firuzenë. Firuzeja më e lumtur se kurrë, përgatit vetë veshjen për mbrëmjen e saj speciale. Në argëtim, Sulltani i hédh asaj pécetën lejla, shenjë kjo për vajzën që ai dëshiron të kalojë natën. Nga ana tjetër, Mustafai ndodhet në Manisa,duke drejtuar. Ai vendos që t’i dalë popullit si një person i thjeshtë, jo si një pasardhës, për të ditur mendimin e tyre mbi të.

Të gjithë shprehen me fjalët më të mira, duke e krahasuar me drejtësinë e babait të tij, Sulltan Sulejmanit. Në atë treg, ai takohet sërish me Helenën dhe i kërkon të takohen. Ndërkohë, dhímbja e Nigarit për hùmbjen e fëmijës, kushtet në të cilat po qëndron dhe largësisë së Ibrahimit, e bëjnë atë që të mendojë vétvràsjen e saj. Ajo përgatit vendin dhe me lòt në sy dhe var një çarçaf për t’i dhënë fùnd jetës. Në momentin e fùndit, ajo shpëtòhet nga persona të tjerë, të cilët nuk vònojnë t’i transmetojnë lajmin sulltaneshë Hatixhesë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*