Sulejmani i Madhërishëm/ Hyrremi ndodhet në rrezík për jetën

Sulltaneshë Hyrremi i ka àrmiqtë e hapur, por pavarësisht kësaj, ato ende përpíqen për vràsjen e saj. Kësaj rradhe, do jenë Sulltaneshë Hatixheja dhe Shahubani që bashkëpunojnë me Xhafer Agën dhe Fahrijen për t’ia arritur qéllimit të tyre. Fahrija nuk është e bindur nëse mund ta bëjë apo jo pasi ka krijuar simpati për Sulltaneshën. Teksa përpíqet të largohet nga situata ku ndodhet, Xhaferi e kap Fahrijen dhe të dy mes njëri-tjetrit fillojnë të zíhen. Xhaferi largohet për të vràrë Sulltaneshë Hyrremin por në momentin e fundit ajo shpëtohet nga Fahrija.

Megjithatë, Fahrija përfundon e lénduar nga kjo ngjarje.  Ajo merret në dhomën e mjékimit për t’u mbajtur disa ditë derisa t’i rikthéhet shëndeti. Në ndërgjégje dhe sinqéritet të plotë, Fahrija i tregon çdo gjë prej fillimit të saj në saraje, për mísíonet e çdo gjë tjetër detajísht. Pas gjithë rrëfímit, Fahrija shpreson në mëshirën e Sulltaneshë Hyrremit dhe i kërkon falje, duke iu lutur që t’i japë mundësinë që t’i tregojë se tani e tutje do jetë besnike e saj.

Hyrremi pranon. Për gjendjen e saj dhe situatën e krijuar në harem, Hyrremi híqet si e padítur dhe kërkon nga Bali Beu që ai të bëjë investígímin e duhur për të zbùluar fàjtorët. I ndjérë në síklet, Bali Beu i shpjegon situatën edhe Sulltan Sulejmanit, i cili nxéhet shumë me ato çfarë dëgjon. Sakaq, nga ana tjetër, në Manisa ndodhet pasardhës Mustafai.

Ai ka fituar zemrën e të gjithë jeníçerëve me besníkërínë dhe devotshmërinë e tij ndaj tyre. Ndërsa brenda në haremin e tij, Gabriela ka ardhur sërish pranë nënës së tij, Mahidevranit. Ajo ankòhet se me dhùnimet e fundit ndaj anijes së saj, i ka rënë ekonomia. Për prezencën e zonjushë Gabrielës, bëhet shumë xhelòze Aisheja, e preferuara e pasardhësit që i ka dhënë një sulltaneshë dinastisë Osmane.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*