Sulejmani i Madhërishëm/ Hyrremi ndihmón princeshën e Rusisë

Mustafai mbërrin në momentin më të duhur, ku edhe trádhétári mes tyre dallohet se kush është, por edhe jeta e Sulltanit shpëtón nga dora e tij. Të gjithë mbesin të shókúar. Pasi të gjithë marrin paksa veten, Sulltani pyet Mustafanë se përse një lajm i tillë i është përcjellë atij dhe jo Sulltanit vetë. Ajo që ka rëndësi për Mustafanë, është kónkluzióni, që shpëtói babanë e tij dhe perândorinë nga një gjëmé e madhe.

Trádhétári merret në pyetje pasi tórtúróhet dhe arrijnë të kuptojnë se e gjithë kjo ishte plánifikuar nga vëllai i Elkas Mirzasë. Vëllezërit me njëri tjetrin flasin atë çfarë ka ndodhur si dhe tregojnë që sido të vijë púshteti për lúfté, Bejazidi, Xhihangiri dhe Mustafai nuk do e shohin asnjëherë njëri tjetrin si kónkurent. Gjatë kësaj kohe, Sulltani vazhdon të marrë mjékímet e duhura për sémúndjen e tij, edhe pse nuk shohin asnjë pérmírësim, thjesht e mbajnë nën kóntroll.

Xhihangiri i shpreh babait të tij dëshirën që ka që Mustafai të qëndrojë me ta e të marrë pjesë në lúfté, por heshtjá e gjatë e Sulltanit bën Mustafanë që të tërhiqet vetë për t’u kthyer në sarajet e tij. Së bashku me Mustafanë, úrdhëróhet edhe kthimi i Xhihangirit, të cilit i është réndúar shumë shéndeti. Sakaq, në sarajet e Stambollit ndodhen të tjerët. Hyrremi vijon me insístimet e saj ndàj Mihrimasë, për t’a bindur atë se Rrustem Pashai është i duhuri për jetën e saj.

Por, Mihrimah është mëse e bindur dhe i bën të qartë nënës së saj se asnjëherë nuk do kthehet nga vendimi që ka marrë. Më pas, në sarajet e tyre do bashkohet një tjetër person. Bëhet fjalë për princeshën e Rusisë, vendit nga vjen Hyrremi. Kjo ka një domethënie shumë të madhe për Hyrremin e cila e pret atë më së miri. Qëllimi i ardhjes së princeshës në ato saraje, është të kërkojë bórxh pasi gjendja e babasë së saj, mbretit të Rusisë, nuk është aspak e mirë. 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*