Sulejmani i Madhërishëm/ Hyrremi gjen Sulejmanin pa ndjenja

Pasardhës Mehmeti pas ínsístímit shumë të lartë për të dalë në Sanxhak, làrgohet nga dhoma e të atit sepse ai i kërkoi kohë që të mendohej. Sulltan Sulejmani ndjén brenda vetes se djali i tij nuk është ende gati për të dalë në Sanxhak pasi i mungon shumë përvoja. Me shpresën se i ati do i japë përgjigje pozitive, Mehemti làrgohet për në dhomën e së ëmës.

Mehmeti ka sërish të njëjtën temë për të folur me Sulltaneshë Hyrremin. Kjo e fundit e dëgjon por nuk kënaqet Aspak duke i thënë se po ngùtet shumë pasi ka të gjithë kohën e botës për të filluar udhëhéqjét. Sipas Sulltaneshës Hyrrem, pa dashur ajo Mehmeti nuk mund të hédhë këmbën askùnd. Duke lënë Mehmetin në dhomën e saj, Sulltaneshë Hyrremi niset për në dhomën e Sulltan Sulejmanit por përbàllet me një të pàprítur shòkuese.

Sulltaneshë Hyrremi gjen Sulltan Sulejmanin të shtrírë në tokë, pa ndjénja. Menjëherë ai thérret rojet dhe mjékët. Duke mos iu ndàrë asnjë moment nga koka, Sulltanesha Hyrrem prét zgjimin e tij. mjékët bëjnë çdo gjë që kanë në duar por nuk dinë ti japin shpjégim se çfarë ia ka shkàktuar atë gjendje Sulltan Sulejmanit.

Në dhomën e Sulltan Sulejmanit mblídhen të gjithë janë të shqétësuar për shëndetin e tij por askush nuk ka asnjë ide se si mund të qëndrojë e vërteta e kësaj. Duke parë Sulltaneshë Hyrremin të rrénuar edhe Sulltaneshë Hatixheja i qendrn asaj pranë për ta bërë të ndihet paksa me mirë dhe ta mblédhë veten. Dyshímet e Hyrremit lindin mbi Hatixhenë pasi po atë ditë në mëngjes, Hyrremi i kishte thënë asaj që e vetmja mundësi për ta larguar është për ti marrë jetën Sulltan Sulejmanit pasi ajo jeton vetëm për të.  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*