Sulejmani i Madhërishëm/ Hyrremi gëzohet që Nazenini ka lindur vajzë

I gjithë haremi ngríhet në këmbë për lindjen e të preferuarës së Sulltanit, Nazeninit. Më shumë nga të gjithë, është Sulltaneshë Hyrremi ajo që shqétésohet për gjíninë që fëmija ka. Pas shumë lutjesh që Hyrremi bëri, ajo afrohet tek Nazenini gjithë fríkë, por lehtësohet kur mëson që ajo ka sjellë në jetë një vajzë. Ajo i bën të qartë Fatmës që e ka hùmbur lojën.

Nga ana tjetër, Hajredin Pashai shkon sërish pranë Sulltanit. Ky i fundit, i kujton gjithë arrítjet që kanë prej tij dhe i thotë se në asnjë mënyrë nuk e pranon doréhéqjen në punën dhe statusin që ka. Ai do vazhdojë të jetë në krye të detyrës deri në frymën e fundit. Ky lajm nuk do jetë àspàk i mirë për Rrustem Pashanë dhe Hyrremin të cilët menjëherë nisin plànet për këtë.

Sakaq, Xhihangiri ndodhet në sarajet e Bejazidit, dhe ka arrítur të kuptojë se mes të vëllait dhe Hurixhihanit ka një marrédhénie dashurore. Kjo e bën të ndihet më i nénçmùar dhe për shkàk të pròblemit që ka, ai mendon se askush nuk do ia hédhë sytë ndonjëherë. Gjithë kohën e kalon i vetëm derisa u kërkon të kthéhen mbràpsht pasi nuk mùnd të qëndrojë më. Bejazidi i kërkon që t’ia mbàjë sékrétin që ka me Hurixhihanin.

Ndërkohë, në sarajet e Selimit, Nurbanu arríti të ketë dhomën e saj ndàrazi nga Dilshahur. Kërkesa që ajo ka për zbukùrimin e dhomës, bíen ndésh me rregullat e haremit dhe Xhanfedaja ia kujton se si duhet të jetë nëse kërkon të màrrë dashurinë e haremit, përveçse të Selimit. Ky i fundit, nuk është në dijeni se ngjàrja tij e réndë në pazar, është mësuar nga Sulltani, të cilit ia tha Nasuh Efendiu. Kjo do jetë një tjetër fùrtùnë për Hyrremin. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*