Sulejmani i Madhërishëm/ Hyrremi débon Fatmën nga Stambolli

Plàga që Sulltaneshë Fatma i ka hapur Sulltaneshës Hyrrem, është shumë e madhe. Duke e pasur népér këmbë, Hyrremi e di se ajo do i príshë gjithmonë punë. Symbyli sjell një lajm shumë të réndésishëm për të, nga i cili mëson se Fatma nuk është ndàrë nga bashkëshorti sepse ai e ka tràdhtuar, por ai është ndàrë nga Fatma, si pàsojë e tràdhtisë së saj. Me të mësuar këtë, Hyrremi e kércénon dhe Fatma detyrimisht zhvéndoset nga Stambolli.

Ndërkohë, në sarajet e Manisës kanë filluar íntrígat e para. Selimi vetë si princ, roja i derës, më i afërti tij dhe të preferuarat e tij, kàràkterízohen nga lígësía. Gruja a e tregtarit që Selimi vràu, shkon pranë sarajeve të tij për të folur me të, por ende pa iu trànsmétuar lajmi Selimit, roja tij vendos ta kthéjë gruan mrapsht. Ajo shkon të ankòhet tek Kadiu i Manisës dhe paníku i përfshín të gjithë. A do arrijë Nurbanu ta shpëtojë atë?

Lajmet e Selimit mbërríjnë deri në sarajet e princ Bejazidit. Ky i fundit ishte mëse i bíndur se Selimi shumë shpejt do gabònte, dhe madje shumë réndë. Ai kërkon të vizitojë vetë vëllain në sarajet e tij por këshilltari i sugjeron që të mos i bràktisë sarajet e tij pasi Sulltani do i térhíqte veshin për një veprim të tillë. Përveçse tek  Selimi, mendja e Bejazidit shkon shpesh tek Hurixhihani.

Sakaq, vetë Hurixhihani provon t’i dërgojë letër Bejazidit, por në momentin e fundit ajo ndàlohet nga tezja saj, Sulltaneshë Fatma. Sipas Fatmës, Hurixhihani duhet të présë që ai të shkruajë letrën e parë të dashurisë dhe ajo duhet të jetë e bíndur se Bejazidi do e bëjë. Nga ana tjetër, Sulltanesha Mahidevran fillon të kuptojë se mes djalit të saj dhe vajzës së Hajredin Pashasë, po ndodh diçka, ndaj fillon ta ndàlojë në kohë. 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*