Sulejmani i Madhërishëm/ Hyrremi bisedon fshéhurazi me Bali Beun

Sulltaneshë Hyrremi bindet çdo ditë e më tepër se martesa më funksionale do ishte ajo mes të bijës, Sulltaneshë Mihrimasë, dhe Rrustem Pashait. Por, péngésa kryesore është zemra e Mirhimasë e cila rréh për Bali Beun. Për të qenë e sigurt se po bën gjënë e duhur pa ndàluar ndonjë dashuri mes dy personash, Hyrremi thàrret Bali Beun për të folur vetëm për vetëm. Ajo i sigurt se biseda tyre, do mbesë vetëm mes tyre.

Krejtësisht haptazi, Sulltaneshë Hyrremi pyet Bali Beun nëse ai ka ndjénja të njëjta për Mihrimanë, siç ajo ka për të. Ajo i thékson se sido që të jetë përgjigjja, nuk ka nevojë të ndíhet në síklet apo të ketë tùrp e fríkë. Duke i përmendur fillimisht se ai ka shumë respekt të veçantë ndaj Sulltaneshë Mihrimasë, i lë të dijë se për të ajo është ende një fëmijë, ashtu siç e ka lënë para se të largohej. Ndàj, nuk mund ta dashurojë pasi për syrin e tij, ajo nuk është rritur.

Hyrremi e falënderon për sínqerítetin dhe i kujton se biseda duhet të mbetet aty ku është folur. Ajo pércjell të bijën për në sarajet e Stambollit. Sulltaneshë Mihrimah dhe pasardhës Xhihangiri shoqërohen sërish nga Bali Beu,duke mbërritur shëndoshë e mirë në pallatin e Sulltan Sulejmanit. Këtij të fundit, Hyrremi i ka dërguar një letër ndërmjet Mihrimasë, pasi ka kuptuar që letra e parë nuk ka rénë në dorë të tij.

Sakaq, gjéndja e Mustafa Pashasë nuk është àspak e mirë. Jo vetëm kaq, por ai përkéqésohet çdo ditë e më tepër, duke hùmbur fuqínë e tij edhe për të lëvizur. Mjékët çdo ditë studiojnë gjéndjen e tij por nuk arrijnë në një definicion. Hamendësimet janë se ai mund të ketë kolérën. Por ende nuk janë të sigurt. Gjatë kësaj kohe, të gjithë pashallarët e tjerë kanë filluar të mendojnë kush do zévendésojë pozitën e tij pas vdékjes.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*