Sulejmani i Madhërishëm/ Hyrremi akùzohet për hùmbjen e të birit

Pasardhës Mustafai i besoi vendimit dhe logjikës së tij, në çështjen për të cilën e kishte paralajmëruar edhe i ati, Sulltan Sulejmani. Kjo bëri që babë e bir të dalin kùndër njëri tjetrit në një përbàllje shumë të àshpër. Ndonëse Mustafai mbërriti në saraje, u sqàrua dhe ia shpjegoi Sulltanit se përse e ka marrë atë vendim, sërish Sulltani është shumë i nevríkosur që nuk i është bíndur. Hyrremi paralajmëron Ajaz Pashanë se nuk duhet ta lërë Sulltanin që t’i zbuten nérvat ndaj të birit.

Sakaq, Sulltani fillon përgatitjet për në lùftë. Ai do marrë me vete edhe djemtë e tij, Mehmetin dhe Selimin. Bejazidi është mëse i mérzitur dhe acàruar që nuk do e marrin edhe atë, ndaj krijon dhe realizon plàn vetë, duke shkuar tinézisht në lùftë. Derisa merret vesh se ai ka shkuar pas të atit në lùftë, në harem të gjithë kërkojnë për të, ndërsa Shahubani kërcénon Hyrremin për çfarë e pret nëse një pasardhës hùmbet. Gjatë luftës, Sùlltanit dhe ushtrisë u duhet një urë. Ato njihen me arkitekt Sinanin.

Nga ana tjetër, Sulltanesha Mihrimah ndodhet në hamam kur pranë saj vjen Sulltaneshë Esma. Tashmë mes tyre ka një lùftë që nuk do mund të ndalet ndonjëherë, pasi bëhet fjalë për një mashkull që të dyja e duan. Esma fillon t’i flasë shumë réndë Mihrimasë dhe dashuria që kjo e fùndit ka për Mallkoçollunë, e bën që ta urréjë me shpirt Esmanë. Një shùplakë e fòrtë ndaj Esmasë do i rrezíkojë jetën asaj.

Ndërkohë, gjendja e lùftës ka krijuar shumë mùngesa parash në harem. Hyrremi është përgjegjëse për pagat që do u jepen vajzave të haremit ndaj ato fillojnë të ankòhen. Për të ùlur figurën e Hyrremit, Shahubani i shpërndan vajzave paratë por Hyrremi ia kthen mrapsht duke e ditur qéllimin që ajo ka. Kështu, vajzat  bëhen sërish të palùmtura dhe ankésat e tyre do sjellin kryengrítje në harem, duke shfrytézuar edhe mungésën e Sulltan Sulejmanit.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*