Sulejmani i Madhërishëm/ Hyrrem tashmë është më e pushtetshme se kurrë

Sulltaneshë Hyrremi rikthéhet në sarajet e Stambollit dhe me t’u kthýer, puna e parë që bën është të thérrasë një fàllxhore për të ditur të ardhmen e dinastisë dhe fëmijëve të saj. Gruaja e moshuar, i thotë se në të ardhmen e tyre, shikon shumë gjàk që dérdhet, por nuk mùnd të thotë se kë shikon në fron. Hyrremi, e bíndur brenda vetes thotë se ai do jetë gjàku i àrmiqve të saj të cilët i morën jetën padrejtësisht pasardhës Mehmetit. Ajo nuk do falë më askénd.

Kohët kalojnë dhe fëmijët janë rritur e bërë burra. Të gjithë janë shpërndàrë në sanxhakë të ndryshme për të drejtuar, përveç pasardhës Xhihangirit. Sakaq, pasardhës Bejazidi është rikthýer në Stamboll, sipas urdhrit të babait së tij. Ai takohet me Nasuh Efendiun me të cilin kanë marrédhénie shumë të mirë. Nga ai mëson se Sulltani nuk është në gjéndje àspak të mirë dhe ka ndërprérë takimet me shumë persona. Më pas, ai shkon në pallat për të takuar familjen.

Edhe me nënën e tij, Sulltaneshë Hyrremin, me motrën dhe vëllanë e tij, ai ka një marrédhénie shumë të veçantë. Të gjithë e duan dhe ai është shumë transparent. Ndërsa Selimi është tërésisht ndryshe. Madje, edhe për të zbàtuar urdhrín për të dalë përbàllë Madhërisë, atë shkon ta ngréjë me zòr nga shtrati Mihrimahu. Selimi është i dhënë vetëm pas femrave dhe pijeve. Në një bisedë me bashkëshortin e saj, Mihrimah kujton sa shumë i ka lénduar Selimi.

Nga ana tjetër, Mustafai do ketë një ardhje më të veçantë mes vëllezërve që janë thérritur në Stamboll për të marrë pjesë në cerémoninë e premtimit që do bëjë Xhihangiri. I shoqëruar nga Jahja, nëna dhe fëmijët e tij, princ Mustafasë i présin rrugët jeníçerët. Drejtuesi i tyre i shpreh dashamirësinë që ato kanë për të, dhe i kërkojnë t’i lejojë që ta shoqërojnë deri në saraje. Me mijëra jeníçerë përcjéllin pasardhës Mustafanë deri në kryeqytet. 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*