Sulejmani i Madhërishëm/ Hyrrem bíe në kùrthin e Shahubanit

Letra që kanë sjellë nga sarajet e Manisës, do i shqétësojë të gjithë. Ato nuk e dinë se letra është e fàlsifíkuar dhe se pasardhës Mustafai as që ka lëvizur nga sarajet e tij. Duke pasur Sulltan Sulejmanin larg, në lùftë, Hyrremi ndihet më e pambròjtur se kurrë. Sulltanesha nuk di se si të veprojë për sigurinë e jetës së djemve të tjerë pasardhës që ndodhen me të në saraje.

Sulltanesha Hyrrem rréthohet nga Nigari, Symbyli dhe Fahrija. Mes tyre, Nigari është e vetmja që ténton ta çojë Hyrremin drejt gabímeve të mëdha, të pàfàlshme. Ajo i sugjeron se i ka mbetur vetëm një zgjidhje; të nxjérrë në fron djalin e saj Bejazidin, duke mos i lënë mundësi kujt tjetër të marrë atë pùshtet. Por zgjuarsia dhe mpréhtësia e Hyrremit nuk e lejon diçka të tillë.

Sakaq, nga fríka, Sulltanesha Mihrimah ka shkuar tek halla e saj, Sulltaneshë Shahubani. Atë e shikon si një femër të fortë, me mendje më të ftohtë se nëna saj Hyrremi që është kàpluàr nga shqétësimi, dhe kërkon ndihmë. Mihrimah pyet Shahubanin nëse do përdorë fòrcën e saj për të ndàluar vëlla Mustafanë nga ndonjë fatkéqësi që mund t’i shkàktojë vëllezërve të tjerë. Shahubani premton se do bëjë çdo gjë që ka në dorë.

Kështu, Hyrremi përgatit një makinë për të larguar djemtë e saj nga sarajet. Ajo nuk pranon kurrsesi ndihmën e Shahubanit pasi nuk ia ka besën. Kur Shahubani mbërrin para Hyrremit për të marrë djemtë, kjo e fundit i përgjigjet se janë në një vend të largët por të sigurtë. Hyrremi nuk është në dijeni se rrugën e fëmijve të saj e ka prérë Shahubani, e cila i ka marrë fëmijët nën zotërimin e saj dhe nuk i ka treguar askujt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*