Sulejmani i Madhërishëm/Hyrrem mbron Mustafanë si birin e saj

Gjatë tentativave për të shpëtuar, një nga më të lénduarit do jetë Leo. Ai qéllòhet në shpatull, duke iu shkaktuar një plàgë e thellë. Në po të njëjtën kohë ndodhet edhe Hatixheja e rrëzuar nga shkallët, e cila ka humbur vetëdijen. Së bashku me Hyrremin, Matrakçiun, Sadikanë dhe gjithë të tjerët, ato fshihen në katet e nëndheshme të sarajeve të Ibrahim pashait. Mjekja do vijë menjëherë për sulltaneshë Hatixhenë por edhe për Leon.

Plàgà që Leo ka marrë është shumë e rëndë, por nuk kanë kushte për të mjekuar, ndaj dhe detyrimisht do lihet paksa pas dore. Ndërsa sulltaneshë Hatixheja e ka humbur fëmijën që kishte brenda trupit të saj. Jeta saj rrezikòhej nëse ajo do e mbante foshnjën, ndaj dhe sulltaneshë Hyrremi urdhëroi mjeken të shpëtòjë jetën e Hatixhesë. Kur kjo e fundit të vijë në vetëdije, do mësojë nga Hyrremi se e ka humbur fëmijën, gjë që do e pikëllojë atë shumë.

Sulejmani mbërrin në saraje. Ai është i shòkuar nga gjendja qytetit, çdo gjë është thyer, shkàtërruar e kthyer përmbys. Menjëherë ai rend për tek familjarët e tij. Ai shikon se të gjithë janë fshehùr e të trembùr, si dhe mëson për humbjen e fëmijës së motrës së tij. Lajmet i merr edhe pasha Ibrahimi i cili vjen me nxitim, por tashmë gjëma e madhe ka ndodhur dhe pasojat kanë shpérthyer.

Pasi njerëzit nëpër saraje janë qetësuar disi,familjarët bashkohen me njërit tjetrin. Sulltaneshë Mahidevrani do çuditet kur i biri saj, Mustafai, do i tregojë se gjatë sùlmit nga jeniçerët, sulltaneshë Hyrremi e ka mbrojtur atë me gjithë trupin e saj. Ndërsa sulltan Sulejmani do takohet me jeniçerët dhe udhëheqësin e tyre, në oborrin e sarajeve të tij. Me të drejtën e plotë të pushtetit, sulltan Sulejmani do i heqë kòkën kryéngrìtësin që guxòi të shkàtërronte një qytet të tërë, e të tmérrònte të gjithë popullin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*