Sulejmani i Madhërishëm/ Hyrrem këtë herë ndodhet pa zgjidhje

Në bisedën mes Hyrremit dhe Ibrahimit, ky i fundit i thotë se urdhërin e vdékjes së saj dhe fëmijëve, e ka vetë në dorë ta vendosë se kur të shpallet dhe se nuk duhet të sillet nëpër korridore me thashetheme dhe informacione të gabuara. Hyrrem, duke mos e kuptuar se çfarë thotë, vazhdon ta quajë princeshën si një ‘shoqe të fshehtë’ të tij por ai ia ndërpret fjalën duke thënë se princesha është një mikeshë e shtrenjtë e Madhërisë, jo e tij. Kjo e shqetëson shumë dhe Hyrremi shkon pranë Sulejmanit, por ai nuk ndodhet në një moment të duhur pas débatit që kishte me nënën e tij, ndaj dhe i kërkon ta lërë vetëm. Kjo e bën edhe më shumë të besojë fjalën e Ibrahim pashasë.

Më pas, teksa Sulejmani kalëron me Bali beun, rrugën ua ndërprét Frederiku, i fejuari i princeshë Izabelës. Me anë të përkthimit preçiz të Bali beut, Sulejmani merr vesh se kush është dhe çfarë kërkon. Frederiku flet me arrògancë dhe kòmpetencë, por Sulejmani i kujton të mos harrojë se ndodhet në tokat e tij, nën pushtetin e tij. Dhe më pas urdhëron ta mbajnë skllàv e ta dërgojnë pranë Ibrahimit. Ky i fundit do jetë shumë i dhùnshëm me të gjatë marrjes në pyetje, proces ky i cili përfundon me urdhërimin e kàpjes të zotëri Grittit. 

Pasi Hyrrem bëhet shumë merak mbi shoqen e dashurisë së saj,  ajo shkon pranë sulltaneshë Hatixhesë për të mësuar ndonjë detaj më tepër, por Hatixheja do e presë shumë àshpër. Ajo i thotë se vajza që mbahet në atë shtëpi është një shoqe e Madhërisë dhe Hyrremi nuk ka të drejtë të pyesë më tepër pasi Sulltani mund të takohet me këdo që ai dëshiron. Pas ikjes së Hyrremit, pranë Hatixhesë shkon Ibrahimi. Atij nuk i vjen aspak mirë që bashkëshortja dhe vjehrra tij kanë ndërhyrë në çështjet e detyrës që Sulltani i ka ngarkuar .

Zjàrrii i Hyrremit nuk do ndalet.  Ajo fàjëson Gyl agën duke menduar se ai e ka shitur tek pala tjetër dhe i ka dhënë informacion të gabuar me qëllim. Por Gyli i betohet për besnikërinë e tij dhe se ai është përpjekur shumë që t’i nxjerrë ndonjë fjalë Symbylit por ka qenë e pamundur. Ai nuk flet në asnjë lloj mënyre. Menjëherë, Hyrremi thërret Symbylin në dhomën e saj për ta bërë të flasë, por do jetë shumë e vështirë. Symbyli shprehet se nëse flet qoftë edhe një fjalë mbi një çështje që e ka të ndàluar, vetë Madhëria Tij do ia heqë kokën. Sultan Süleyman & Şehzade Mustafa - Magnificent Century - “The ...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*