Sulejmani i Madhërishëm/ Hurixhihana bashkëpunon me Hyrremin

Sulltan Sulejmani bën një mblédhje me djemtë e tij dhe pashallarët, lídhur me lùftën e re që do zhvíllohet, për pùshtimin e tokave. Që në rininë e tij të hershme, ëndrra tij së bashku me Ibrahim Pashanë, ishte që të pùshtonin Romën. Prej kohësh, Sulltani nuk e kishte pérmendur këtë pjesë, ndàj u kujtua Mustafai dhe ia propòzoi. Por, Sulltani sërish hòqi dorë, dhe këtë e bëri të ditur mu në mblédhje. Xhihangiri dhe Mustafai nuk e prítën aspàk mirë.

Megjithatë, ato nuk mùnd të kundérshtòjnë vendimet e të atit, por vetëm shpréhin mërzínë me njëri-tjetrin, derisa Mustafai làrgohet. Pranë tij shkon Sulltani. Ai i përmend pùshtimin e Romës dhe i sqaron arsyet përse ka héqur dorë momentalisht nga ai mísion. Më pas, ato hapin zemrën ndàj njëri-tjetrit, duke shprehur dashuri, dhe Sulltani i beson perandorinë Osmane atij, gjatë kohës që do jetë në lùftë. Kjo do gëzojë së tepërmi Mustafanë.

Por, Hyrremi nuk do rrijë duarkrýq. Ajo shpréhet se nëse Mustafai do vijë njëherë në fròn, nuk do ketë asgjë që do e làrgojë që aty. Nga ana tjetër, ajo ka lénë porosi tek Lala Mustafai, që në mùngesë të Bejazidit në saraje, ai të làrgojë Hurixhihanën. I detýruar, Lala prét làrgimin e princit dhe po atë ditë, krijon planin për të nxjérrë Hurixhihanën që aty. Gjatë rrugës, ato ndàlen dhe ai i tregon si qëndron e vërteta dhe urdhéri që ka màrrë.

Për të shpétuar nga situata, Hurixhihana kërkon të japë një sékret shumë të madh dhe me intéres për Hyrremin, në kémbim të qëndrimit të saj në saraje. Sakaq, Selimi nuk është ende në dijeni se gruaja e lirë me të cilën ai po shoqërohet, është në fakt një grua e martuar. Këtë do e mësojë në një mënyrë shumë të pakéndshme, kur bashkëshorti saj, Dimitrio, kërkon të flasë me princin, në sarajet e tij, pikërisht për të rivénë në vend ndérin që i është màrrë. 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*