Sulejmani i Madhërishëm/ Hatixhe mban anën e Hyrremit

Nigarit i sjellin lajm se po e kërkon Sulltani. E fríkësuar sa më s’ka, Nigar shkon pranë Sulltanit, e shoqëruar me Symbylin. Ai i kërkon t’i lërë vetëm, ndàj fríka i shtohet më tepër Nigarit. Por Sulltani e ka thirrur për diçka tërësisht tjetër. Ai ka vendosur që të mos e lërë haremin pa drejtuese, dhe për këtë dëshiron të ndjékë rregullat. Ai i lë Mahidevranit drejtimin në dorë. Këtë lajm, ia përcjéll Nigari Mahidevranit, teksa ajo ndodhet në prezencë të Hyrremit.

Kjo gjë do e térbojë Hyrremin e cila menjëherë shkon pranë Sulejmanit për të kundérshtuar atë vendim. Megjithatë, Sulejmani nuk zbràpset nga vendimi që ka marrë. Ai i thotë se kështu e kërkojnë rregullat, ndaj dhe Hyrremi e ka për detyrë të bindet. Ajo shprehet se sërish nuk pranon, ndaj do bëjë si di vetë. Më pas, Nigar shkon pranë Mahidevranit për t’i thënë se është e gatshme t’i dorëzojë pozicionin kujtdo që ajo do zgjedhë. Por Mahidevrani zgjedh Nigarin.

Me të marrë detyrën në dorë, Mahidevran fillon të bëjë veprime kundër Hyrremit. Fillimisht, ajo débon Esmanë nga shërbimi që ajo kryén ndaj Hyrremit dhe fëmijëve të saj. E mérzitur, Esma zgjon Hyrremin nga gjumi dhe i tregon. Pa hùmbur kohë, Hyrrem shkon pranë Mahidevranit për të kùndërshtuar atë vendim. Mes tyre lind débati aq sa dëgjohet deri jashtë. Pranë tyre shkon Hatixheja.

Pasi dëgjon argumentet e Hyrremit, ajo i jep të drejtë asaj dhe këshillon Mahidevranin të ketë kujdes me pozitën e re.  Përveç kësaj, Mahidevran débon edhe Gyl Agën duke e akùzuar për màrrje rryshfeti. Ajo nuk e lejon më qëndrimin e tij në saraje. Nga ana tjetër, Sulltani pyet Dajen nëse ajo di diçka mbi çfarë e ka bërë nënën të sémurë. Ajo ndihet në fàj ndaj shkon pranë Nigarit për t’i treguar situatën në të cilën e ka futur. Daje e urdhëron të largohet por Nigar është e vendosur të presë ardhjen e Ibrahim Pashasë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*