Sulejmani i Madhërishëm/ Gylshah rrìhet për vdékje

Teksa fëmijët rriten, ato fillojnë të jenë pjesë e bisedave se kush do jetë drejtuesi i ardhshëm i perandorisë, pas perandorimit të babait të tyre, Sulltan Sulejmanit. Mehmed shkon pranë vëllait të tij, Mustafasë, në shkollë. Ai i kërkon të shkruajë siç vetë Mustafa po shkruan por vëllai tij refuzon duke thënë se është ende i vogël. Mehmed névrikoset dhe i dérdh bojën mbi fletë Mustafasë.

Ato fillojnë të zìhen duke thënë secili për vete se do jetë Sulltani i ardhshëm. Grìndjen e tyre do e ndàlojë Gylshahu e cila ka shkuar të marrë Mustafanë. Duke patur rast, ajo i bértet Mehmedit për të folurën që i ka bërë vëllasë së tij. Këtë do e mësojë menjëherë sulltanesha Hyrrem, e cila mu në mes të haremit të vajzave, i bértet Gylshahut dhe i rikujton vendin që asaj i takon. Hyrrem, as që e lejon të vetémbrohet Gylshahun, e më pas e pérzë.Image result for yuzyil 22 bolum

Me lòt në sy, Gylshah shkon pranë sulltaneshës Mahidevran. Ajo i shpjegon se çfarë ndodhi dhe i pérgjërohet që ta léjojë ta vràsë Hyrremin e të shpétojnë nga ajo. Mahidevran réfuzon në mënyrë kategorike, por megjithatë Gylshah, e vérbuar nga ùrrejtja, do vazhdojë të bëjë planin e saj. Ajo pret orën e vonë, ku të mos ketë njerëz rreth e rrotull, dhe me thìkë në dorë, hyn në dhomën e Hyrremit. Ajo nuk ndalon së théruri me thìkë personin që po fle në shtratin e Hyrremit, bashkë me djalin e saj të vogël.

I gjithë saraji ngrihet në këmbë nga pìskamat e Esmës, e cila gjen Gylnihalin të mbùluar në gjàk. Symbyli, Daja dhe Nigari mbërrijnë të parët, bashkë me sulltaneshën Hyrrem. Kjo e fundit nuk kishte qenë në dhomën e saj, por të gjithë kuptuan se personi ka téntur të vràsë atë vetë. Gylnihal dërgohet menjëherë në dhomën e mjekimit, në gjendje shumë të réndë. Asaj dhome të mjékimit, do i bashkohet edhe Gylshahu, e cila rrìhet kéqas nga Mahidevrani pasi ajo merr vesh çfarë ka bërë. Image result for yuzyil 22 bolum

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*