Sulejmani i Madhërishëm/ Bejazidi dhe Selimi përfùndojnë në grushte sërish

Rrustem Pashai ia doli që të híqte qafe Hajredin Pashanë, të cilin e shikonte si një péngésë në rrugëtimin e tij, së bashku me Sulltaneshë Hyrremin. Megjithatë, ai është i vetëdijshëm që vendi i Pashasë duhet të zévéndésohet sa më parë pasi detyra e kërkon që të mos lihet bòsh. Sulltani kërkon mendimin e pashallarëve të tjerë, por si përfùndim vendos atë që është vetë i bíndur, dhe cakton Sakollunë.

Nga ana tjetër, është Atmaxha, një nga personat më besníkë të prínc Mustafasë. Ai është i ngàrkuar me mísione gjatë gjithë kohës, por jo gjithmonë urdhérat i mérr nga princ Mustafai. Ai është i lídhur edhe me një tjetër person, fshéhurazi, edhe pse ai vetë është në krah të princ Mustafasë dhe punon për daljen e tij në fròn. Mísioni ràdhës për Atmaxhanë, është të vràsë të bijën e Hajredin Pashasë, Myhrinisanë.

Këtë duhet ta bëjë pasi martesa e princit me të, është një rrezík për të ardhmen e Mustafasë, pasi lígjet e peràndorisë e ndàlojnë martesën e pasàrdhësve të frònit. Sàkaq, dashuria mes Sulltaneshës Hurixhihan dhe pasardhës Bejazidit, është màrrë vésh nga të gjithë, por duke mos pasur mùndësi të kundërshtojnë, ato u detyruan të pranojnë se gjoja do e mbyllin me kaq. Por nuk mùnden. Të dy së bashku e vazhdojnë dashurinë e tyre fshéhtazi.

Teksa të gjitha situata kanë màrrë flàkë dhe ujërat janë tùrbùllùar, Sulltaneshë Mihrimah sugjeron që në sarajin e saj të mblídhen të gjithë vëllezërit, si kur ishin më të vegjël. Synimi kryesor është krijimi i një stabílíteti mes Bejazidit dhe Selimit, mes të cilëve ka gjithë argumente të rénda. Edhe pse Sulltaneshë e thérret Selimin vetëm, ai u bàshkohet së bashku me Sesilian. Nuk kalon shumë kohë dhe mes tyre fillon një zénkë që do përfùndojë në grùshte.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*