Sulejmani i Madhërishëm/ Almeda Abazi shfaqet në serial, ja roli i saj

Kàrakterístika më e përfolur e serialit ‘Sulejmani i Madhërishëm’ është fakti se sa shumë femra kanë marrë role në të. Shumë prej tyre, erdhën si pastréha, të zéna skllàve dhe me rrobat e trupit pas shpirtit.

Ndonëse të huaja, ato u përshtatën me kulturën, gjuhën dhe traditat turke. Vajzat nuk kishin asnjë zgjidhje tjetër.

Në përgjithësi, pasi vajat e tilla e kanë pranuar se tashmë fati tyre është shkruar në muret e perandorisë Osmane, ato kanë filluar ëndërrimet.

Pas ëndërrimeve, vajzat kanë filluar të punojnë me íntríga për të hyrë në syrin dhe zemrën e pasardhësve, me qëllímin që të bëhen sulltanesha, për të pasur në dorë drejtimin e haremit dhe pasuri të madhe në dorë.

Këto lloj vajzash, shpesh janë pjesë e filmit për një kohë shumë të shkurtër, pasi me të padréjtë apo me të drejtë, vríten nga eprorët e tyre. Këtij seriali, nuk i kanë mùnguar aktoret e reja që kanë marrë aty rolin e parë në karríerën e tyre.

Mes këtyre vajzave, është edhe ish-missi shqiptar Almeda Abazi, që sot është rezidente turke, e martuar me një ndër aktorët më të pasur turk, Tolgahan Sayışman, me të cilin ka dhe një djalë të vogël të quajtur Efehan.

Almeda u shfàq në telenovelë si një shërbëtore italiane, që u kap skllàve së bashku me princeshën të cilës i shërbente në vendin e tyre në Itali. Ndryshe nga princesha italiane, Almeda e cila luan personazhin e Valerias, nuk ka ambície për Sulltaneshë.

‘Valeria’ do largohet nga filmi, në serinë 114 të kësaj telenovele, e cila përkon të jepet si skenë pas 5 javësh në stacionin shqiptar që e transmeton, Tv Klan.

Si shumë të tjerë, edhe Valeria do jetë víktímë e urdhràve dràstikë të personazhit ‘Sulltaneshë Hyrremi’. Princesha të cilës Valeria i shërben, bëhet e preferuara e pasardhës Selimit, dhe merr urdhér nga Hyrremi që ajo vetë t’i marrë jetën Valerias.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*