Sulejmani i Madhërishëm/Afife i rréfehet Hyrremit në frymén e saj të fundit

Plani që Elkas Mirzai kishte bërë para se të niseshin për lúfté, u prísh për shkak të vëllasë së tij, i cili i doli prítë úshtaréve që ai do merrte për të shtuar numrin e lúftétarëve. Duke e ditur se kjo do rëndójë shumë në vendimet e Sulltanit, Elkas Mirza i kërkon Rrustemit që ta mbrójë para tij, por Rrustemi nuk pranon, ndaj, Mirza i kujton se i ka bórxh ta mbrojë pasi ai vetë e ka mbrójtur për çështjen e kaftanit të helmúar.

Ndërkohë, në sarajet e Stambollit, Nurbanu ndodhet në një nga korridoret, kur pranë saj kalon Sulltaneshë Fatma. Kjo e fundit, ndalon dhe e thërret pranë vetes, duke e krítikuar ashpër që nuk u përkul kur ajo kaloi si dhe vijoi bisedën sikur Fatma të ishte askushi. Nurbanu kërkon ndjesé, por më kót. Fatma i thotë të mos marrë shumë gúxim nga Hyrremi, sepse ajo po e përdor Selimin aq sa do i nevojitet, që në të ardhmen të sjellë Bejazidin në fron.

 

Sakaq, në sarajet mbërrin princ Xhihangiri. Teksa ai i tregon për ngjarjet në lúftë, Hyrremi nuk interesohet për shéndetin e Sulltanit por për pjesmarrjen e Mustafasë dhe kjo e lëndón së tepërmi. Ai i tregon se mes tij, Mustafasë dhe Bejazidit, është kryer një përbetim, ku theksojnë se do jenë gjithmonë në krah të njëri tjetrit, pa bërë díferencime se kush do jetë në fron. Kjo ngjall fríké më tepër tek Hyrremi dhe e bën të strehohet tek Selimi.

Nga ana tjetër, Reisi po përgatit një kúrth kúndër Hyrremit, ditën që ajo do inagurojë një nga ndërtesat e saj të reja. Në një moment kur askush nuk e pret, plani vihet në zbatim dhe gurë të mëdhenj bien mbi trupat e personave që ndodhen poshtë. Afife dhe shérbëtore të tjera hidhen mbi trupin e Hyrremit për ta shpétúar atë. Kështu, Afife léndóhet së tepërmi,por, kur kupton që është në sekondat e fúndit të frymés së saj, i rréfen Hyrremit për sémúndjen e Sulltanit.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*