Stuhi Dashurie/ Mehveshi i shpëton jetën Firuzesë

Firuzeja, e detýruar nga Ertani shkon në lokacíonin që ai i ka thënë. Bëhet fjalë për një shtëpi làrg zhùrmës së Stambollit, të cilën e ka dekòruar në mënyrën më romantíke të mùndshme. Ai ténton të ketë afrímítet me Firuzenë në një sofër të detàjuar por se gjen të njëjtën ngròhtësi nga Firuzeja. Gjatë kësaj kohe Ajazi ka arrítur të hyjë në dhomën e Ertanit, ka kërkuar nxítimthí për letrën orígjinale të Jasharit por ka arrítur ta màrrë nga dora e Mehveshit.

Kjo e fundit, motra e Ertanit është vetë personi që ka nxjérrë në sipërfaqe atë letër duke menduar se ka ardhur koha që Ertan Demirkani të pàguajë për punët e tij të písta. Ajo ndihet e lòdhur për fàktin që préj shumë vitesh punon nén urdhérat e tij, edhe pse për shumë gjëra nuk ka qenë dakord. Ajazi i beson fjalëve të Mehveshit dhe vendosin të bashképunojnë.

Ndërkohë, Ajazi dorézon letrën orígjinale tek shoku i tij avokat i cili nuk vònon ta dorézojë pranë polícísë. Ajazi me në krye polícínë, mbérríjnë në momentin e duhur në shtëpinë e posàçme që kishte përgatitur Ertani për Firuzenë duke shpëtuar këtë të fundit nga abùzími i tij. Polícía mérr me vete Ajazin dhe Ertanin për ti dërguar në komísaríat. Ato japin déshmítë e tyre dhe kësaj radhe, Ajazi zgjedh të thotë të gjithë të vërtetën.

Sakaq, nëna e Ajazit ka héqur dorë nga mjékimi, duke e parë si të vetmen zgjídhje për dénímin e vetes, meqenëse Ajazi nuk e lejon të vetédorézohet në políci. Nga ana tjetër, Elvani plàgòs rénde Jasinin teksa téntòn të shpétojë nga abùzími i tij. Duke menduar se e ka vràrë, ajo dhe Firuze kërkojnë mbéshtétje tek Ertani i cili pranon ti ndihmojë në kémbím të martesës me Firuzenë. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*