Stuhi Dashurie/ Safija bràktíset nga djali saj

Firuzeja është gjithashtu ndér personat që mësojnë mbi gjéndjen e nënë Safijes dhe shtrimit të saj në spítal. Ndonëse tashmë e martuar dhe krah Ertanit, ajo sërish shkon të interesohet për të. Por nuk mund të shkojë dot e vetme. Me të është edhe nëna e Ertanit dhe Ertani vetë. Për hir të Berrakut, të gjithë vizitojnë Safijen në spítal. Por, Firuze nuk arrin të komunikojë dot lirshëm me Ajazin dhe nuk i thotë dot se është martuar, edhe pse Ajazi véren sjellje jo të zakonshme mes tyre.

Nga ana tjetër, disa prej të vërtetave kanë dalë tashmë në shesh dhe Jashar Pinari, babai i Firuzesë ka arritur që të fitojë lirinë, në mënyrë tërësisht të drejtë. Atë e prét me shumë mall e gjithë familja tij, por ai véren që Elvani nuk është si ka qenë dhe shpesh, krítíkon Alijen për sjelljen e saj ndàj nuses së tyre, Sevdasë. Megjithatë. Firuzeja ndodhet pranë familjes së saj në këto momente kaq të réndésishme.

Ndërkohë, gjendja shëndetësore e nënë Safijes bëhet gjithnjë e më e rénduar. Shpresat për të janë shumë të pakta, ndërsa lòtët e fëmijëve të saj, tepër të shumtë. Doktori del pranë tyre për t’i thënë ndryshimet e gjéndjes dhe çfarë mund të bëjnë për këtë. Sipas doktorëve ,shpresa e vetme e nënës së tyre është trànsplàntim i një orgàni. Për këtë, duhet të bëhen testet e duhura para se njëri prej fëmijëve ta dhùrojë atë orgàn.

Testet u bëhen të gjithëve por askùsh nuk rezulton të jetë personi i duhur për dhùrues, përveç vëllait së Ajazit. Të lumtur që dikush prej tyre rezultoi pozitiv, Ajazi prét që vëllai tij të hyjë menjëherë në opéracíon. Por nuk ndodh kështu. Ai réfuzon të japë orgànin për nënën e tij, pasi doktori nuk jep premtim se 100% opéracíoni dhe trànsplànti do shërbejë për nënën e tyre, por është vetëm një mundësi e lartë. Kjo do shkàktojë një shérr të madh mes vëllezërve.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*