Stuhi dashurie/ Nëna e Ajazit bëhet vràsëse

Për herë të parë në jetën e saj, Firuze i beson një djali dhe i hap zemrën atij. Ndonëse jeta saj në shtëpi me familjen është e mbùshur vetëm me situata të cilat e mërzisin, ajo sërish zgjedh të mbùshet me lumturinë që Ajazi i dhuron. Ai është tërësisht i pastër ndaj Firuzesë dhe dashuria tyre është ndjenja më e pastër që një çift mund të përjetojë. Dhurata që Ajazi i jep Firuzesë janë më të thjeshtat por më simboliket.

Çfarë do të ndodhë me Ajazin që do e detýrojë atë të largohet nga vajza që ai dashuron? Lumturia tyre tronditet dhe përfùndon për shkàk të Ertanit. Ai gjen babanë e Ajazit, i cili u shkon në shtëpi fëmijëve dhe teksa dhùnon të bijën, nëna e Ajazit i del vajzës në mbrojtje. Ajo gòdet të shoqin për vdékje. Filizit i bíe të fíkët dhe të vetmit që janë dëshmitarë, janë nëna Ajazit dhe ai vetë.

 

Duke mos parë zgjidhje tjetër,Ajazi kërkon ndihmë nga Ertani. Duke e ndihmuar, Ertani e bën Ajazin skllàv të tij, duke e vënë me shpatulla pas muri për të bërë çdo gjë që ai do. Kryesorja, është që Ajazi menjëherë të fejohet me Berrakun. Pas disa ditësh zhdùkje totale të Ajazit nga jeta Firuzesë, ajo kupton se e ka bràktísur. Çfarë do t’i komunikojë Jashar Ertanit?

Mërzínë e saj e vëren edhe babai Firuzesë, Jashari, por është i pafuqíshëm për ta ndihmuar. Sakaq, Berraku është gjatë gjithë kohës me dýshime. Ajo ka nevojë të théksuar që të ndihet e dashuruar nga Ajazi por ai nuk di të shtíret mirë. E hipur në katin më të lartë të ndërtesës, Berraku ténton të vràsë veten, por Ertani vjen në kohë për ta shpëtuar. Në të njëjtën kompani me Ajazin, punon edhe Jashari, si punëtor i thjeshtë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*